Борисов не се интересува от никакви парламентарни комисии

18321
Борисов не се интересува от никакви парламентарни комисии
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира ясно, че няма никакво намерение да се яви пред Временната анкетна комисия, която разследва случая "Мишо Бирата", както и за Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов - Петното.

Най-малко ме интересуват тези комисии. Опитите им да отклоняват вниманието, че тютюнът не се изкупува, куп неща стават днес в държавата, а те всеки ден да се занимават не с Христо Бисеров, а с това кой е идвал или не вкъщи, най-малко ще им вляза в тона. Има достатъчно ясни снимки кой с кого се е срещал, какво е правел, при протестите знаете пред кои офиси, пред коя къща стояха тези хора. Това каза пред журналисти Борисов, предаде Агенция "Фокус".

Борисов: Благодаря на Местан, че поправи несправедливост след глупостта на Мая Манолова

Дори със зам.-председателското място, ГЕРБ прави огромен компромис. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко ...

„Решил съм да бъда толерантен, спокоен, мил, любезен – не ме вкарвайте в тази тема”, добави Борисов.

„Аз съм се виждал много пъти със Станишев. Ако ме покани… Срещата с Местан стана чрез медиите. Нито аз съм го канел, нито той ме е канил. Двамата говорихме едновременно за толерантност – етническа, политическа – в Кърджали и станахме жертви на нашите си думи. След като искате толерантност, пийте кафе. Това направиха журналистите в Кърджали. Аз не съжалявам. Ако утре ми кажат – Станишев ви чака ей там на кафе, ще отида и ще седна с него. Това е нормално. Не разглеждам лидерите на партии като личности. Аз гледам зад хората избирателите, българските човеци, които стоят зад тях. Зад Станишев стоят близо милион, зад ГЕРБ – повече, зад ДПС – стотици хиляди. Това са техните представители в лицето на лидерите на тези партии. Ние трябва да даваме някакъв тон”, допълни той.

Във връзка с убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков, Борисов каза: „МВР или военното министерство може да бъде атакувано за оградата на границата, може да бъде атакувано по много политически теми. В такива моменти политическата класа трябва да бъде толерантна към съответното министерство, защото когато се атакува политическото ръководство, те атакуват криминалистите да работят максимално бързо, да разкриват. Минал съм по този път и знам колко е трудно. В цяла София, Иво Спиридонов и останалите, които са там, са много добри експерти и специалисти, ако им се осигури спокойствие, съм убеден, че рано или късно ще ги хванат. Не очаквайте атака от мен по тази тема, пожелавам им само успех”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика