Борисов не се спира - обществените поръчки били честни, да не гледаме Румъния

15438
Борисов не се спира - обществените поръчки били честни, да не гледаме Румъния
Снимка: БГНЕС

"Бизнес не е да се наредят всички за обществените поръчки и да кажат ние сме големи бизнесмени. Ние не им помагаме в това отношение. Има конкурси и който спечели", уточни премиерът Бойко Борисов.

"България е в първата десетка на официалната страница на ЕС по най-малко грешки по Обществените поръчки. Какъв е проблемът на бизнеса? На първо място - съдебната система", каза още Борисов. И направи извода, че огромният проблем на българския бизнес е сивата икономика, която генерира корупция.

"Представете си, ако нюхът ми не беше дошъл да вкарам този специален закон за КТБ и още нямаме синдик. Има, благодарение на Закона, но решение на съда няма. Април ни бяха казали. През това време виждате какво се случва за - 1 евро се продават огромни компании, цесии…", заяви премиерът. "Ако имаше синдик, когато банката бе обявена във фалит, това нямаше да се случи. Не се подвеждайте по Мая Манолова, това е популизъм, който ще създаде след това огромни проблеми. Това е най-лесният начин да се върнат мутренските времена, като с години се точат процесите. Не се подвеждайте", посъветва Борисов делегатите.

Не гледайте Румъния

"Като казват - вижте в Румъния какво правят, в България това го правим - колко министри бяха арестувани, влачени, премиери, дори. После се оказва, че всички са най-чисти. Не се подвеждайте по Румъния, ние трябва да гледаме както е в Германия и Холандия. Това са държави, където върховенството на закона е безапелационно. България е минала през това, на нас сега ни трябва малко спокойствие", заяви Борисов.

Европарите

Борисов обяви, че правителството му е пуснало всички европейски фондове само за една седмица. "Това е политическо решение. Не сме станали за една седмица по-добри, просто на едните не им вярваха, а на нас ни дадоха този политически шанс и някъде 5-6 млрд. да разплатим тази година", убеден е той.

За "Южен поток" и Русия

"Южен поток" щеше да стане, просто и неговият малък шанс, че попадна на правителството на Пламен Орешарски, на тези лакомници, които решиха по брутален начин да излъжат руснаците и европейците. Нито едните са лесни за лъгане-хванаха ги, нито другите. Една година се загуби и дойдоха и други времена в момента", добави Борисов.

По думите му е ясно, че третият либерализационен пакет и изискването на Брюксел не са заповеди, а задължения за всяка една страна-членка. „Когато в Унгария не се съобразиха, ЕК им спря ядрената централа. Трябва ли и ние да я докараме до там", попита министър-председателят.

Премиерът за пореден път заяви и, че не можем да се радваме на война и санкции. "Убеден съм, че в момента, в който и двете страни разберат, че това е пагубно и за техните държави, и за Европа, това ще спре. Ние не сме се карали и не сме направили нещо, за което да се чувстваме виновни”, посочи Борисов.

Цачева: Целта ни е да спечелим местните избори

Цел номер едно пред ГЕРБ е победа на предстоящите местни избори тази година. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева на О...

„Опитваме се да рехабилитираме всичко, което е провалено. 4 години не дадох една банка да се срути в най-тежката финансова криза в света. Свърши кризата и те събориха банката", завърши Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика