Борисов: ПП-ДБ приритват за споразумение, защото идва ротацията (ВИДЕО)

4844
Борисов: ПП-ДБ приритват за споразумение, защото идва ротацията (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ приритват за споразумение, защото идва ротацията. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

Споразумението в сглобката

"Първо, ако някой иска да има такова споразумение - досега да го е имало. Ако трябва да им отговоря по техния начин, досега те всячески казваха ГЕРБ да предложат. Това не е лесно споразумение. Сега, когато ротацията дойде на практика, те всячески искат да подпишат подобно споразумение", коментира Борисов. ОЩЕ: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се разбраха как ще управляват заедно (ВИДЕО)

Според него те не искат и няма да им е хубаво Мария Габриел да уволнява различни шефове. "Затова сега приритват дайте бързо да подпишем акова споразумнеие. Досега защо го правихте, бе хора. Да седна аз да го напиша?", попита още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов дори обърна внимание, че всяка сутрин се среща с Христо Иванов, Кирил Петков и Атанас Атанасов, но след това той отива да си гледа кметовете в централата, а те остават с Пеевски. 

Дерогацията

Борисов коментира и вчерашния призив на премиера Денков парламентът да си върши работата. Той обаче го обвърза с предложението за отмяна на дерогацията за руския петрол. ОЩЕ: ГЕРБ и ДПС предлагат отпадане на дерогацията от 1 януари 2024

"Чухме как премиерът Денков ни прати да си гледаме работата в парламента, което ние точно направихме. След като вече имахме ясна позиция на ЕК, изразена в България, че дорогацията трябва, колкото може по-бързо да се включи в дневния ред на парламента, ние се събрахме и го включихме",  добави Борисов. 

Той обърна внимание, че ПП-ДБ искат дерогацията да падне от 1 март 2024 г., защото тогава премиер ще е Мария Габриел. "Ако влезе от 1 януари видите ли могъщият Денков може да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, защото след като ние сме предложили това, не виждам как ние бихме се дръпнали от това януари месец. На практика нашите колеги от партията на промяната считат, че ако нещо лошо се случи по времето на тези два месеца, е проблем за тях", заяви лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Делян Добрев: "Лукойл" се готвят да бягат

Случаят в "Пирогов"

Той коментира, че случаят с шефа на "Пирогов" попада към действащия регламент между Денков и Габриел, чрез който са се назначавали министрите, заместник-министрите и областните управители.

От думите му стана сяно, че Мария Габриел е говорила, че не е съгласна с тази промяна.

"С Асен Василев, Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, относно тези парламентарни решения да ги взимаме трите партии заедно. В един момент, включително и шефа на парламентарната ни група, се обади на Денков да му каже, че тези поръчкови назначения и уволнения, няма да ги допускаме. Вчера Асен Василев лично ми се обади, каза, че това са пълни глупости и че така не се прави", добави Борисов. Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че Василев го е помолил да изчака да мине 14 ч. "Мина 14 ч. - нищо не се случи", добави Борисов.  ОЩЕ: Пеевски за "Пирогов": Този цирк трябва да свърши (ВИДЕО)"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика