Директорът на "Пирогов" е освободен

13346
Директорът на "Пирогов" е освободен
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста си - такава информация получи Actualno.com от свои източници. Все още обаче официално здравното министерство не е обявило смяната му.

Actualno.com видя в Търговския регистър, че вчера, 4 декември, са подадени документи със заповед за смяна на директора на "Пирогов" - заповедта е с дата 27 ноември (за увеличаване на шрифта кликнете върху самата снимка):

Има и уточнение кой ще замени Димитров - това е д-р Константин Димов, който досега работи в болница "Св. Анна" като лицево-челюстен хирург, но в кариерата си е минал през "Пирогов". Той ще е начело на болницата временно - до провеждане на конкурс за нов директор:

Припомняме, че за да са в сила въпросните заповеди, те трябва да бъдат вписани в Търговския регистър, не само внесени. Actualno.com поиска коментар от здравното министерство, но от пресслужбата на ведомството помолиха въпросите да се изпратят писмено, по официален път.

Защо има смяна на шефа на "Пирогов"?

Причината за случващото се е одитът за състоянието на може би най-известното лечебно заведение в България. Миналата седмица стана ясно, че там е имало извънреден одит и той е показал неособено добра картина: Тъмна картина в "Пирогов": На фокус са обществени поръчки

Освен това, в "Пирогов" има конкурси за смяна на ръководители на клиники и отделения - от наши източници знаем, че не само проф. Христо Шивачев е в скандално положение, но поне засега официална информация какво става няма.

Actualno.com научи и друго от свои източници - че премиерът акад. Николай Денков е поискал спешни проверки на всички болници, за които здравното министерство отговаря. Припомняме, че в България най-общо болниците се делят на държавни, общински и частни - здравното министерство отговаря за държавните и тези с поне 50%+1 собственост от страна на държавата. А сигнали за проблеми в различни болници излизат периодично - един от големите скандали, откакто дойде настоящата власт, е в "Майчин дом": Директорът на "Майчин дом" с огромна заплата, лекари и сестри – под критичния минимум

Формално обаче от ГЕРБ буквално обявиха бойкот на правителството - проф. Костадин Ангелов, здравното лице на партията на Бойко Борисов, директно заяви, че одитът за "Пирогов" бил "изсмукан от пръстите си": ГЕРБ оттегля подкрепата си към кабинета, докато няма механизъм за решенията в "сглобката" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com