Борисов разочарован от кмета на Трън

5257
Борисов разочарован от кмета на Трън
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е разочарован от поведението на кмета на Трън и той трябва да понесе съдебна отговорност, ако се докаже, че е блъснал дете с колата си.

Реакцията на министър-председателя бе порвокирана от информацията, че кметът Станислав Николов (ГЕРБ) е бил разлседван за катастрофа от края на 2015 г., след която 6-годишно момче е с изваден далак и разкъсан черен дроб. МВР обаче приема, че е детето самò се е блъснало в джипа на Николов, както той твърди, и по приключващото разследване за момента единственият виновен е детето.

Кмет блъска дете с джипа си, остава без никакви последици

Кметът на село Трън Станислав Николов не е засегнат от каквито и да е последици след като удря дете с джипа си. Инцидентът е станал пр...

"Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява", заяви Борисов във Facebook профила си. Той посочва, че е разбрал за случая от медиите и вече го е коментирал със Сотир Цацаров.

"Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани", заяви Борисов. Днес Нова тв съобщи, че в хода на досъдебното производство свидетели са оттеглили показанията си. Според майката на момчето със заплахи кметът е "затворил устите" им. Жена, дала показания по случая, разказа, че се е подписала под неверен разказ, след като кметският наместник в нейното село я е заплашил.

Самият кмет заяви пред телевизията, че детето само се е ударило в автомобила му, но не пожела да разкаже как е станало това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика