Борисов с нова атака към правителството след разпита в прокуратурата (ВИДЕО)

8142
Борисов с нова атака към правителството след разпита в прокуратурата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Нова атака към кабинета "Петков" отправи бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след разпит в прокуратурата. Този път поводът, според Борисов, е нов дълг от милиард и половина, който правителството е изтеглил.

Той престоя около час в сградата, като след разпита каза, че няма да дава информация, защото е подписал декларация за неразпространение на това, което се говори. "Докато вие се тълпите тук, още половин милиард заем е взело правителството днес, за 30 дни са станали милиард и половина", заяви Борисов, но без да конкретизира.

Бившият премиер отговори и на казаното от вицепремиера Асен Василев вчера, че собственикът на "Инса ойл" Георги Самуилов му се е оплакал от натиск от страна на Борисов и на Делян Пеевски. "Никога… Г-н Самуилов, ако знае нещо, да го каже!", каза бившият премиер.

Предстои пред прокуратурата да се явят бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на Борисов - Севделина Арнаудова.

Припомняме, че миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“. Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция "Бояна".

Бойко Станкушев: Изпълнителната власт, с двама главни прокурори, действа като организирана престъпна група

Каквито и чудовищни изнудвания и каквито и пари да са дадени или изнесени в чували, прокуратурата не може да разбере и да разследва. Но...

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани. 

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд. Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика