Борисов се среща с Първанов, Местан и Миков заради съдебната реформа

6907
Борисов се среща с Първанов, Местан и Миков заради съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Надявам се и съм убеден, че в петък на гласуването в Народно събрание ще бъдат приети трите основни важни неща, свързани със съдебната реформа. Това каза пред журналисти в Кричим премиерът Бойко Борисов, предаде "Фокус".

По думите му разделянето на Висшия съден съвет на две части - съдии и прокурори, мажоритарният избор на съдиите и прокурорите и усилването ролята на съдебния инспектор, са много правилна стъпка и за България, и за Брюксел. Премиерът припомни, че стратегията за съдебната реформа е приета в парламента с голямо мнозинство и поясни, че това се е случило след като разговарял с лидерите на политическите партии.

Борисов: Няма България да е гробокопачът на Гърция

Няма България да е гробокопачът на Гърция. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов. Пред депутатите в парламента той коментира ...

„В понеделник и вторник ще намеря консенсус, убеден съм, защото познавам лидерите на тези партии и знам, че когато е мотивирано, а каузата е в името на държавата и народа, те са изключително разбрани и диалогични хора”, каза още Борисов.

„Много се радвам, че моите партньори в управлението Реформаторският блок разбраха, че с обиди и нападки не става”, каза още премиерът. Според него през последните дни е направено много, така че с дружни усилия и на управляващи, и на опозиция, с нормален, толерантен тон, в петък на първо четене ще минат тези три изключително важни неща.

„Утре в 12.00 часа имам среща с президента Георги Първанов и неговата група в парламента”, каза още Борисов и добави, че във вторник сутрин ще има среща и с ДПС.

„Разбира се говорил съм няколко пъти и с лидера на БСП – Михаил Миков, ще го потърся официално в сряда, за да разговарям и с него, защото по тези три точки не би трябвало и те да имат проблем”, каза още премиерът.

Кънев: Никога не съм имал конфликт с Цацаров

Аз не обичам революциите, аз съм десен човек и вярвам в еволюцията. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. „Продължавам да вярва...

Той изтъкна, че не е оставил никой друг да се занимава с тази тема. „Не съм бил настрана и изолиран, просто трябваше да извървим всички тези стъпки”, каза още Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика