Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов след предложението за меморандум: Изборите две в едно са логичен завършек на некоалицията (ВИДЕО)

21 февруари 2024, 10:07 часа • 7447 прочитания

Изборите две в едно са логичен завършек на некоалицията. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. Думите му бяха във връзка с предложението на ПП-ДБ за меморандум. 

Борисов обяви, че не е получил никакъв меморандум, но определи подхода на ПП-ДБ за документа като незрял. Той заяви, че тези неща се правят и обсъждат предварително с работни групи.  "Цял ден сме заедно можеше да ги оставят на секретарката да ги разгледаме", заяви още Борисов. 

"Едни сладкиши писали, че сме в шок. Те в София са в шок като гледат Терзиев на Мюнхенската конференция, а четвърти месец няма кметство. Хората в София са в шок от това, което си избраха", добави още Борисов. ОЩЕ: Кирил Петков: Изработихме меморандум, който да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Ще има ли все пак преговори?

Борисов коментира дали ще има все пак някакви преговори преди ротацията. "Когато Ники (бел. ред. Николай Денков) се напътува и седне в Министерски съвет с Мария и ни предложат, каквото и да било. Сега Мария ще си прочете Меморандума и предполагам, че ще направи своето изявление. От името на ГЕРБ мога да кажа, че това не само, че не е приемливо, а незряло", добави още той. 

Деленето на регулаторите

Борисов попита коя правова държава парцелира регулаторите и разкритикува ПП-ДБ, че са сменили шефовете на АДФИ, БАБХ и "Митниците". Той определи подхода им за това като арогантен. "Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без изобщо да се сетят за подобен "моморандум", попита Борисов. Според него в този документ няма принципи и се иска да се загърбят парламентаризмът и опозицията. 

Борисов обърна внимание, че независимите регулатори са независими. Според него не трябва да се парцелират между Борисов и Петков. По думите му си има правилници и закони. ОЩЕ: Пеевски: Някой иска да си делне държавата по екзотичен начин (ВИЕДО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес