Борисов: Станишев рови мините, за да купува гласове

17785
Борисов: Станишев рови мините, за да купува гласове
Снимка: БГНЕС

Първо съм разочарован, че лидерът на БСП Сергей Станишев и водач на листата на червената партия не иска дебат с никого през цялата кампания. Единствено с мен пожела да говори, но не и с лидера на нашата листа – Томислав Дончев. След като Станишев не е премиер и е на ниво „депутат”, значи няма какво да търси дебат с мен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице”.

Доказано е, че Сергей Станишев плаща за гласове. Той рови в мините за гласове. Собствениците на мините в България са на отчет пред БСП. Защо БСП взе 20 млн. лева заем – за да ни бият дори с един глас, ако могат, подчерта Бойко Борисов. Защо се пуска тогава надписът, че купуването и продаването на гласове за пари е престъпление, като им превеждат пари на хората за тая цел? Днес и утре прокуратурата има време да разследва и да види. Когато беше Костинброд, от сутрин до вечер медиите тръбяха как ГЕРБ седи зад това. А сега защо – затова Станишев бяга от дебата, какво ще отговори на тези въпроси, сигурен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов потвърди писмено желанието на ГЕРБ Даниел Георгиев да напусне

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска писмено депутатът от парламентарната група на партията Даниел Георгиев да бъде изключен от група...

Костинброд беше безумна лъжа – трябвало с камиони да разкарват бюлетини, после всички членове на СИК-овете да си затворят очите, че някой да нагласи чувалите – как някой си мисли, че това е възможно.

Най-голямата ми грешка е, че подцених каква организация се прави срещу ГЕРБ – като се почне от БСП и ДПС, та се мине през „Атака” и такива като ББЦ. Винаги съм бил опозиция, а дилемата ми е какво да правим – така, както кара това правителство, ще трябва да търсим някой по-строг от Дянков.

Бъдещето на правителството

Кворумът в парламента е задължение на мнозинството. Аз когато не можах да го осигуря си подадох оставката, заяви Борисов.

Това, че не се явиха на вот на недоверие, показва, че ги е страх. Защо не се явиха днес, защо не дадоха финансовите отчети на НЕК и БЕХ? Гледах и Таско Ерменков какви лъжи говореше – интерконекторът с Румъния е готов, може да тече газ оттам. Подписахме договора със Сърбия за интерконектор, а за Гърция имаше пречка от строително естество, изброи Борисов, визирайки думи на червения депутат Ерменков за свършеното от ГЕРБ с интерконекторните връзки със съседните държави.

Борисов: В момента върви чудовищно купуване на гласове и всички знаят, че това е БСП

Тези избори са важни като всички избори и местните, и парламентарните, и президентските, и европейските, всички избори са важни. Това к...

Защо БСП нищо не прави за „Белене”? Една година ГЕРБ няма участие във властта, обаче Станишев нищо не прави. Моята теза е, че реакторът за „Белене” може да бъде използван за седми блок на „Козлодуй”, а американският реактор да е за осми блок, разви теза Борисов.

Какво става с „Южен поток” – оставихме им проект с ОВОС. А те така направиха нещата, че Европейската комисия им взе преговорите, каза лидерът на ГЕРБ.

В НЕК аз мога да докажа какво плати ГЕРБ – „Цанков камък” и „Белене”. Какво обаче е положението, откакто БСП е на власт.

Очаквам правителството да падне след вот на недоверие. Морално е Орешарски да си подаде оставката, защото няма кворум в парламента. „Атака” публично говори, че е анти-ДПС партия, а подкрепя правителство на ДПС и БСП. Волен Сидеров изтегли предложение за „Белене”, за строеж, защото иначе щеше да мине в парламента, а беше накаран. Това е лицемерие. Как ДПС да обясни на избирателите си, че работи с „Атака”, каза Борисов.

Каква е цената на това управление – когато отново влезем във властта, ще видим какви са пасивите. Какво стана с безработицата – 60 хил. нови работни места, а 40 хил. нови безработни по статистика, каза бившият премиер. Какъв експерт е Орешарски, като спира пенсионната реформа при застаряващото население на страната, попита Борисов.

"Въгледобив Бобов дол" се съмнява в автентичността на уличаващия запис, отрича купуването на гласове

Нито една политическа партия не се яви на срещата с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, на която трябваше да обсъ...

Лъжата при Станишев е максима. Ще му напомня, че на последното си заседание като премиер той вдигна пенсиите, а на първото заседание като бях премиер ние почнахме да ги плащаме. Тогава държавата беше потънала с половин милиард – тогава как да я стабилизираме, като плащаме за партии, посочи лидерът на ГЕРБ.

Ако БСП остане още на власт, ГЕРБ ще печели още повече привърженици, но няма да можем да стабилизираме държавата, категоричен е Борисов.

Политическата ситуация

По отношение на „булката-беглец” Даниел Георгиев Бойко Борисов заяви, че „с радост го подарява на ББЦ”. Обади ми се, че случайно минал покрай събитието на Бареков, добави той.

На въпрос дали не го е страх, че Цветан Цветанов ще влезе за пет години в затвора, Бойко Борисов отговори, че не вярва това да се случи. Цветанов не си е присвоил 50 хил. лева, те са отишли при „полицая от Велико Търново” (бел. ред. – Орлин Тодоров), така че обвинението е непаравилно. Вярвам, че Цветанов истински искрено се извини на съда, завърши Борисов.

Биволъ: Ковачки и "Лидер" са си продали застъпниците във Варна на БСП

Застъпниците във Варна на политическа партия „Лидер”, която беше основана на практика от собственика на мините в Бобов дол ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика