Борисов: Тракия я ползвате вие - българите, а не аз

24336
Борисов: Тракия я ползвате вие - българите, а не аз
Снимка: БГНЕС

Дали ще има избори – за държавата колкото по-рано, толкова по-добре. Виждате, че не може да управляват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в сливенския град Твърдица, предаде „Фокус”.

„Днес са се скрили в Министерство на енергетиката, не дават на НЕК пасивите в момента, огромни задължения, които българите трябва да плащат. Вие виждате с какви усилия кмета 12 млн. по европейски програми, а милиарди в момента са потънали в НЕК. Това е просто, какво да ви кажа, безотговорно управление”, посочи Борисов.

Борисов алармира: Спират половината от субсидиите на общините

Около 50% от държавните субсидии за общините с кметове на ГЕРБ ще бъдат орязани. Това твърди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Сега се ...

Попитан, какво трябва да стане, за да има избори Борисов посочи: „Поне малко морал от управляващите да си тръгнат сами, иначе тази прегръдка между ДПС, „Атака” и БСП ги прави с парламентарни средства недосегаеми. Не знам какво ги събира, вие може да предположите тези три партии да стоят в парламента”.

Затова, дали може да има преструктуриране на политическото пространство в парламента Борисов коментира: „Ние не си играем игрички. ГЕРБ е първа политическа сила и когато не можа да направи кворум в парламента, сиреч от трите партии в парламента нито една не биха приели моите последователи, избиратели, които са гласували за ГЕРБ, аз върнах мандата. В момента тези, които не могат да съберат кворум ходят на работа и не искат да си признаят, че са направили такава коалиция, просто събориха и институцията парламент ако щете. Недоверието на хората е огромно там.

Как ще повлияят европейските избори на процесите, Борисов обясни: „Нищо няма да повлияят. Вие виждате колко пъти ги побеждавахме на изборите, това не им влияе. За тях да са втори, трети, четвърти, но само да са във властта, те нямат морал. Представяте ли си ГЕРБ да е втора политическа сила и да се изтъпанча, да кажа, че управлявам. Аз няма да се покажа на улицата. Само ще викам честито на победителите, съжалявам и толкоз. Ние дори не признахме изборите заради Костинброд, те и изборите признаха само да управляват.

Винаги съм бил против такъв вид протести и натиска на улицата. Той никога не води в никоя страна до нищо добро. Да, за митинг съм, когато искаш да изразиш недоволство. Затова си направих митинг в Пловдив. Дойдоха 30 000 души, казахме си и толкоз. Те нас ни събориха с такъв метеж, с платени протести. Понеже знаят какво са правили, искат да го припишат на нас. Ако ние сме искали да им го правим, протестите нямаше да затихнат. Точно обратното. За съжаление с времето това ще донесе до непоправими последици за България”, подчерта Борисов

Борисов: Настояваме очакваните допълнителни приходи по БВП да отидат за образование

Правителството обяви в началото на април, че очакваният икономически растеж вече не е 1.8% от БВП, а 2,1%. Това означава и повече прихо...

Дали биха работили с други десни партии, които също биха работили за избори на есен, Борисов каза: „Освен за Реформаторския блок, не знам за други десни партии. Когато се говори за коалиция, в Германия ни дадоха и пример как се прави коалиция. Дори когато между най-големият опонент, коалиция се прави с предварителен договор по всички теми – данъци, инфраструктурни проекти. Ако има съгласие, се подписва от двете страни и тогава двете парламентарни групи на парламента подкрепят тази програма на излъченото правителство. Затова се тресе държавата в момента – как да подпишеш коалиция между „Атака” и ДПС. Но в същото време без „Атака” няма парламент. Или БСП с „Атака” – те се срамуват от това, каза още Бойко Борисов.

За 24 години след демокрацията, сегашното правителството не може да построи това, което ГЕРБ за 4 години. Изпадат в ужас, в паника изпадат. А като виждат, че си провалят и „Мариците”, провалят си и „Струма”. Знаят, че след това ще им го натяквам, така както за Дунав мост и магистрала „Люлин” – абсолютно провалени проекти. Но веднъж Брюксел прави компромис на България, за избора и на предишната Тройна коалиция и след 9 месеца ми пуснаха програмите. Не знам вече дали за втори път ще направят компромис. И българите трябва да си изсърбаме попарата, която си надробихме – да върнем отново Станишев на власт. Това ще бъде мисля, втори, но надявам се последен урок, който си получи. Иначе виждате, моето се вижда – Твърдица – Елена път като слънце. Отдолу магистрала „Тракия”. Вие я ползвате, не я ползвам аз, вие – българите. Да видим какво ще ви остави Станишев, освен дългове”, допълни Борисов.

На въпрос, как ще коментира срещи си с активите в Стара Загора Борисов каза: “Търся в тази седмица да използвам по-меки думи, но просто те (управляващите) са некадърни. Това им е капацитетът и в момента не могат да си затворят оперативните програми. За да съберат парите започват да слагат корекции на кметовете на ГЕРБ. И кметът на Стара Загора сега ми каза 500 хил. лева корекция на Стара Загора, на Казанлък – 1 млн. Това, че те не могат да си осребрят фактурите в Брюксел, заради видно е – некомпетентността, която имат. Много пъти им казвах, че ще се провалят, а това са „живи” пари – необратими пари. Пари от джобовете на всеки българин взимат. Те не наказват кметовете. Те наказват хората, живеещи в тази община, защото тук ще идват децата и на симпатизантите, и на БСП в Твърдица, и на ДПС, и на всички. Тя няма да е за деца на ГЕРБ, както магистралата не е за ГЕРБ, както като направим спортна зала – тя не е за ГЕРБ. Ето, днес Пловдив загуби волейболното първенство, европейското. Защо? Питам ги защо? Залата спортната вече със седалки, това е просто не само некомпетентност и некадърност. Това е злоба – изтъкани от ужас, че не могат никога да достигнат само четирите години на ГЕРБ”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика