Борисов все още се крие от въпросите за оставката на Христо Иванов

3634
Борисов все още се крие от въпросите за оставката на Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов не се появи на пресконференцията с европейския комисар по регионалното развитие Корина Крецу в Министерския съвет. Крецу дойде на посещение в България и ще присъства на откриването на София Тех Парк.

След като вчера, 11 декември, Борисов присъстваше на подписването на окончателното инвестиционно споразумение за изграждане на интерконектора с Гърция, той отклони въпросите за оставката на правосъдния министър Христо Иванов. Имам работа, каза лидерът на ГЕРБ, докато бързо се изнасяше от залата за пресконференции на Министерския съвет. На конкретен въпрос какво ще каже за критиките на Иванов към него – бившият правосъден министър заяви, че Борисов е спрял да го подкрепя след като Иванов е поискал разследване по същество на „Яневагейт”, премиерът само отвърна с крайно учуден тон, гарниран с интонация на искрено изумление: „Към мен ли?”

Търсим 1 млрд. евро по проекти от оперативните програми

Проекти за 1 милиард евро все още не са изплатени на България от Брюксел по програмите от изтичащия финансов период до края на годината...

За пръв път България управлява толкова много пари от еврофондовете. Това каза Крецу, която визира евросредствата за регионално политика. Тя посочи, че с регионалното развитие се правят редица проекти – инфраструктурни, за малък и среден бизнес и в сферата на науката дори, които ще подобряват живота на българите в следващите десет години.

С Корина Крецу на официалната пресконференция се появи само вицепремиерът Томислав Дончев. Той подчерта, че сегашното време е много важно, защото се започват нови проекти на границата със стария период и се прелива от плащания за периода 2007 – 2013 към плащания за периода 2014 – 2020 година. Припомняме, че около 1 млрд. лева евросредства още не са ни платени, защото проектите са започнали, но не са завършени.

За новия програмен период евросредствата по седемте оперативни програми за България са общо 7,4 млрд. евро. Те са разпределени между ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (1,612 млн. евро), ОП „Околна среда“ (1,494 млн. евро), ОП „Региони в растеж“ (1,351 млн. евро), ОП „Иновации и конкурентоспособност“ (1,202 млн. евро), ОП „Развитие на човешките ресурси“ (895 хил. евро), ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ (583 хил. евро), ОП „Добро управление“ (285 хил. евро).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика