Борисов за "Калиакра": Ще трябва да се плаща

7068
Борисов за "Калиакра": Ще трябва да се плаща
Снимка: Министерски съвет

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии интереси. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“.

Той предложи във вторник всички да се съберат отново в София.

Димов отменя заповедта за защитена зона „Комплекс Калиакра“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отменя заповед РД-526 от 21 юли 2017 г. , с която въведе забрани за определени дейност...

На срещата присъстват също и вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски, кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа“ и засегнатите браншови организации.

Припомняме, че вчера (5 август) след разпореждане на премиера Борисов заповедта, с която се въведе забрана за строителство, земеделие и риболов в новообявената защитена зона "Комплекс Калиакра", беше отменена.

„Ние сме дошли да се срещнем с вас и, за да няма интерпретации след това на разговорите, сме поканили журналистите да слушат. Мисля, че няма нищо лошо, защото парите, които се дават, дай Боже да са по-малко, са на всички данъкоплатци. Така че трябва да чуят всички пред какъв проблем през годините сме се изправяли и да мислим предварително, когато взимаме управленски решения до какво водят те след няколко години“, коментира премиерът, цитиран от Фокус.

"Ние сме осъдени, процесът е започнал в далечната 2006, да търсим сега кой е подписал през времето е безсмислено. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия, пак какво следва?Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира - това имаме да решаваме", заяви още премиерът Борисов.

Екоминистърът за протестите в Добруджа: Беше заложена бомба със закъснител и тя избухна

"Беше заложена бомба със закъснител и тя избухна. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в предаването „Събуд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика