Борисов защити Манолова и подкрепи текстът ѝ за адресните регистрации

5678
Борисов защити Манолова и подкрепи текстът ѝ за адресните регистрации
Снимка: БГНЕС

Преди 2 седмици възложих на Румяна Бъчварова да провери всички адреси, където има струпване. Ясно е че като на един адрес има 40 човека, те няма как да живеят там. Завърши ли проверката, техните регистрации ще бъде отменена. Това заяви по време на блиц контрола в парламента премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В допълнителна дуплика Борисов уточни, че ГЕРБ нямат интерес от предизборните струпвания на адресни регистрации в малките градове. "ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове. Най-тежките загуби са ни в малките градове. Там, където съществуват подобни практики, ГЕРБ губи. Това са фактите", каза Борисов. Той се обърна към ПГ на ГЕРБ и препоръча да приемат текста, внесен от Мая Манолова да бъдат елиминирани адресни регистрации, там където са очевидно повече от нормалното. "Това че текстът се внася от Манолова, не виждам защо не бъде подкрепен от ГЕРБ. Този, който по подобен начин се е регистрирал, думата "законно" да отпадне", каза Борисов.

Премиерът поясни, че е имал среща печатниците, на която е станало ясно, че по сега действащия закон не могат да се справят с техническите изисквания за отпечатване на бюлетини и изборни книжа. Провел е и среща с ЦИК – за решението на комисията щял да разбере утре сутринта.

Притеснения в Несебър за масови регистрации преди изборите

Регистрираните хора по настоящ адрес в Община Несебър вече са 8 000 души. Това заяви представителят на ГЕРБ Златко Димитров пред Н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика