БСП и ББЦ виждат само вариант "правителство", ПФ и АБВ са готови на избори

21472
БСП и ББЦ виждат само вариант "правителство", ПФ и АБВ са готови на избори
Снимка: БГНЕС

За пореден път партиите не се противопоставиха на етническия вот. В Турция не се говори на български език в секциите при изборите. Затова сега сме свидетели на такива вълнения, каквито виждаме в Кюстендил, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според мен ДПС не пожела да изпревари БСП, защото това вече щеше да вдигне много националистическият вот, твърди Росен Петров от „България без цензура”.

Корман Исмаилов: Когато замирише на власт, хората се променят

Има различни мнения в рамките на Реформаторския блок, но ние ще излезем с единно решение относно бъдещо правителство. Това заяви едно о...

Когато минат изборите, се почва с протестите – това вече е опасна тенденция. Въпросът е признаваме ли изборните резултати – всички български партии, посочи Валери Жаблянов от БСП пред Нова телевизия. Няма как да вървим напред, ако няма съгласие, продължи той. И се съгласи „отчасти” с думи на Румен Овчаров, който в прав текст каза, че ДПС е наложило икономическите си лостове чрез управлението в коалиция с БСП и кабинета „Орешарски”.

Да седнем да определим националните приоритети – това е решението, смята Красимир Каракачанов. Това предложение сваля напрежението от ГЕРБ и отговорността от тях спрямо Конституцията – ГЕРБ като първа политическа сила трябва да поеме мандата и да опита да състави правителство, не се съгласи с тезата на ВМРО Ивайло Калфин. Росен Петров от ВМРО се съгласи с позицията на Калфин и каза, че съвсем умишлено в контактната група на ББЦ го няма Николай Бареков, „за да не се натрупва напрежение”. В България всичко е лично, добави Петров, макар че тези думи присъстват и в незабравимата филмова класика „Кръстникът”.

Нека десницата да начертае националните приоритети, а БСП има своите 12 линии. Колегите отдясно нямат оправдание да не съставят правителство, спечелиха изборите, подкани Жаблянов. А Каракачанов призова да се обединим около национални приоритети, за да няма значение дали правителството е дясно или ляво. Първо да е ясно какво ще се прави, а след това кой ще го прави, смята лидерът на ВМРО.

На въпрос ще има ли нови избори, Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов отговориха, че ако няма съгласие за правителство, ще има вот. Росен Петров и Валери Жаблянов обаче не се съгласиха, като Жаблянов изтъкна как „заради България” БСП направила правителството на Пламен Орешарски.

Ако сега няма правителство, Борисов сам ще си е виновен, смята Овчаров

Разговорите между ГЕРБ и БСП са за изясняване на приоритети, а не директно за коалиция. Това заяви бившият енергиен министър Румен Овча...

За финал политиците бяха попитани дали са свободни хора в политическите си решения. Всички казаха „да”, като с типична усмивка го направи г-н Жаблянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика