БСП иска отлагане на разглеждането на промените в закона за МВР

1543
БСП иска отлагане на разглеждането на промените в закона за МВР
Снимка: БГНЕС

Ще настояваме за отменянето и отлагането на гледането на промените в закона за МВР. Това каза пред журналисти депутатът от БСП-"Лява България" Атанас Мерджанов.

"Ситуацията, в която се намираме е неуместно да се гледат новите промени в закона за МВР, които насаждат допълнителна несигурност в полицията", каза той, цитиран от БГНЕС.

Президентът подчерта добрия тон в НС, депутатите веднага го нарушиха

Няколко минути след като президентът Росен Плевнелиев подчерта в своето изявление добрия тон в Народното събрание, депутатите показаха ...

"Настояваме те отново да бъдат оттеглени, защото не е сега моментът допълнително да се разстройва системата", повтори Мерджанов. По думите му се прави необходимото от ръководството на МВР и службите за синхронизиране с органите в Гърция, за да бъдат по-адекватни мерките.

"Не може всяка една информация за заплаха да не буди безпокойство, както сред гражданите, така и в службите и правоохранителните органи", коментира той сагата с информацията за евентуален атентат в София.

Той похвали българските спецслужби, като обясни, че добре си вършат работата, но се нуждаят от финансов и кадрови капацитет. Мерджанов предупреди, че трябва да престанат във всяко едно ведомство всякакви безразборни хрумвания и законодателни инициативи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика