Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП извади водачите на листи от Изпълнителното бюро

25 май 2021, 17:15 часа • 2651 прочитания

Националният съвет на БСП избра ново Изпълнително бюро по предложение на лидера на партията Корнелия Нинова със 152 гласа за и 2 въздържали се.

От членове на бюрото се освобождават водачите на листи за предстоящите избори. Целта е да се ангажират повече хора от партията, едни със законодателна работа, други с партийната.

Новите членове на ИБ на БСП се предлагат на регионален принцип, така че да покрият шестте района за планиране в страната. Запазват се досегашните зам.-председатели и секретари на БСП. Националният съвет избра нов трети секретар – Стефан Бурджев.

Новите членове са: Генади Събков, Станислав Стоенчев, Таско Ерменков и Георги Гьоков, Емил Хумчев, проф.д-р. Георги Йорданов и Александър Горчев.

Генади Събков (Мездра) е кмет от 2015 до 2019 г. на Мездра, област Враца, преди това е бил 5 мандата заместник кмет. Общински съветник от БСП в ОС –Мезда. Член на НС на БСП,член на Областия съвет на БСП – Враца.

Станислав Стоенчев (Сопот)е бакалавър начална и предучилищна педагогика. Магистър по мениджмън на социалните органзации. Общински съветник от 2015 г. до момента в ОС –Сопот. 2016-2018 г. директор на дирекция социални и хуманитарни дейност в община Сопот. Председател на ОбС на БСП – Сопот от 2016 г. до момента, член на НС на БСП, член на ОблС на БСП и ИБ на ОблС на БСП – Пловдив област, член на НС на МО в БСП и ОБ на НС на МО в БСП. Зам.-предсдател на общински съвет в община Сопот и предесдател на Комисията по образование, култура и здравеопазване на община Сопот.

Таско Ерменков (София) е доктор в областта на техническите науки. Завършил е Московския държавен институт по Международни отношения. Икономист, владее английски, немски и руски език. Народен представител от 2013 до 2021 г. Специалист в областта на енергетиката.

Георги Гьоков (Стара Загора) е завършил висше образование в Техническия университет в Габрово „Васил Априлов”, специалност Технология на металосторенето и метолорежещи машини. Народен представител от 2013 до 2021 г.Член на ОблС на БСП – Стара Загоря, член на НС на БСП, член на Общински съвет на БСП Стара Загора.

Емил Хумчев (Смолян) е член на БСП от 2006 г.4-ти мандат Общински съветник от община Златоград. Председател на Общински съвет на БСП – Златоград, член на Областен съвет на БСП – Смолян. Член на НС на БСП. Завършва Югозападния университет в Благовеград, специалност туризъм.

Проф. д-р Георги Йорданов (Пловдив) е завършил дентална медицина и здравен менджмънт. Дългогодишен директор на болници в Пловдив, два мандата директор на Окръжната болница, два мандата общински съветник, член на НС на БСП, зам-председател на Областния съвет на БСП – Пловдив област, народен представител.

Александър Горчев (Велики Преслав) от 2011 до 2019 г. е бил кмет на община Велики Преслав. До 2009 г.зам.-кмет на общината. Има висше образование и е доктор на науките по история. Председател на Общинския съвет на БСП - В. Преслав. Директор на музея. Член на НС на БСП, зам.-председател на Областния съвет на БСП.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес