БСП не иска да прави от "предателите" мъченици

17529
БСП не иска да прави от "предателите" мъченици
Снимка: БГНЕС

Отцепниците от БСП, които решиха да пристанат на партията на Георги Първанов, най-вероятно няма да бъдат изключвани от Партията. Ръководството на Столетницата обаче ще свали политическото доверие от бившия президент и категорично ще се разграничи от подривната дейност на "предателите", информира "Стандарт".

Всичко това ще се случи официално на 1 февруари, събота, за когато е насрочен Пленум на БСП. За днес от 14,00 часа пък е насрочена извънредна пресконференция в централата на Партията на "Позитано". Вчера изтече едноседмичният ултиматум, който соцръководството даде на азбукарите да замразят проекта си и да се откажат от паралелна лява листа. Георги Първанов обаче отхвърли това искане. И АБВ ще регистрира евролиста с водач Ивайло Калфин.

От "Алфа Рисърч" се кълнат, че проучването им за АБВ и БСП е вярно

"През годините „Алфа Рисърч” доказа, че работи изключително прецизно и точно. Голяма част от политиците, които обвиняваха а...

Част от соцръководството е за по-твърди действия и настоява Първанов и поддръжниците му да бъдат изключени от БСП. Други другари обаче смятат, че изгонване от партията излишно ще сложи около азбукарите мъченически ореоли. Още повече че покрай драмата с АБВ било възможно да бъде повдигнат въпросът и за други предателства в БСП, когато другари по места работят един срещу друг. И така ръководството рискува да влезе в омагьосан кръг, разказаха пред "Стандарт" депутати.

А и уставът на БСП позволява и други тежки санкции - забрана на провинилите се лица да се кандидатират за изборни длъжности като депутати, кметове, общински съветници, президент и вицепрезидент. Както и "самоизключване". И тъй като работят във вреда на БСП, дори и да не са в листата на АБВ, за азбукарите ще се приеме, че сами са прекратили членството си в БСП. Това става и при снемане на политическото доверие - защото така ще се отнеме достъпът до соццентралата, клубове, работа със структурите и пр.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика