БСП не вярвало на Калфин за пенсиите

6070
БСП не вярвало на Калфин за пенсиите
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова от БСП обяви в студиото на bTV , че БСП не вярва на социалния министър Ивайло Калфин за увеличаване на пенсиите с 40 процента, но от 2037 година. "Просто има друг начин, нещата може да се направят и по-бързо , с различни механизми. Парите за старост може да се вдигнат още от догодина, макар и само с 10 процента", каза Нинова.

След това тя коментира доста честите думи на Бойко Борисов, че неговото правителство е намалило дефицита на икономиката ни. "Министър-председателят мълчи, мълчи и от време на време, като излезе, изтърси някоя глупост", каза лявата депутатка. След това тя вметна, че цялата съдебна реформа, която вмомента се дискутира в обществото, е на принципа "Не ме гледай какво говоря, а какво правя".

Калфин: До 2023 г. дефицитът в НОИ ще намалее 3 пъти

До 2023 година дефицитът в НОИ ще намалее 3 пъти, от 2,5% от БВП до 0,8%. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната поли...

Нинова коментира и ситуацията с големите търговски вериги, които работят у нас. Тя обясни, че не е редно те да имат печалба от 7-8 милиона годишно и да декларират обаче, че от пет години работят на загуби.

Накрая Нинова отрече да е давала пачка с пари на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП. И вметна, че цялата кампания с този подкуп е била просто да вкара БСП в обяснителен режим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика