БСП отива на изборите в коалиция с пет други партии

2914
БСП отива на изборите в коалиция с пет други партии
Снимка: БГНЕС

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Новата коалиция ще се казва "БСП за България". Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова.

Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи, коментира тя. Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България.

Кирил Домусчиев е против да строим "Белене" и иска падане на ветото за концесиите

В енергетиката всички злоупотреби ги плащат гражданите, при това от минали периоди. Сега отново гледаме и слушаме в предизборните изказ...

В началото на 44-то Народно събрание БСП ще внесе предложение за намаляване на субсидията на партията, съобщи Корнелия Нинова. Тя посочи, че затова в договора са записали, че коалиционните партньори ще си намалят процента на субсидията, която получават - от 75 процента, както е било досега, на 50 процента.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя. Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с около десет граждански сдружения и патриотични съюзи.

В събота на заседание на Националния съвет на БСП трябва да одобрим водачите на листи и местата на гражданските квоти, съобщи Нинова.

В отговор на Реформаторския блок, тя каза, че програмата на БСП не струва 14 млрд. лева, а 1,9 млрд. лева на година, разписани по мерки и пера, както с източник на средства, така и с начина на тяхното харчене.

Красимир Янков: Няма чистка в БСП

Няма чистка в БСП, няма офанзива, обновление в партията се прави периодично. През 2013 г. в листите влезе едно цяло ново поколение. Вер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика