Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: За европредседателството ГЕРБ иска да смени НДК с друго място

07 юли 2017, 08:22 часа • 4687 прочитания

Правителството вече търси друго място, което да приеме събитията по европейското ни председателство. Това твърдение направиха от БСП по време на първото заседание на Временната парламентарна комисия, чиято цел е да провери как са изразходвани парите, отпуснати на НДК за българското председателство, предаде БНТ.

"Ние вече доближаваме средата на юли – както виждате НДК е на кота 0. По наша информация това няма нищо тайно и е правилно правителството да търси резервни варианти. По предварителна информация те търсят варианти в Бояна, в Експо центъра, но това ще е един грандиозен провал, ако така се окаже. Дано не е така, но към момента нямаме основание да бъдем оптимисти за НДК", каза червеният депутат и бивш министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов Румен Гечев.

Според председателя на комисията Диана Йорданова това обаче било "слух, изваден от контекста".

"Прекалено много уважавам професор Гечев, но понякога извън контекста си вади думи негови предположения, които по никакъв начин не почиват на факти. Към този момент аз нямам такава информация. Мисля, че целта на цялото правителство, всички усилия са съсредоточени върху това, действително ремонтът на НДК в най-забързани темпове да бъде осъществен“, коментира Йорданова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес