X
 
 

ЦИК: 23.54% е избирателната активност в страната към 13:00 ч.

1829 1
ЦИК: 23.54% е избирателната активност в страната към 13:00 ч.
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
23.54% е избирателната активност в страната към 13:00 ч., съобщи Централната избирателна комисия.

Става ясно, че са подадени 106 жалби и сигнали, а главният прокурор е поискал снемането на имунитетите на четирима на кандидати в изборите, уточниха още от Комисията.

ЦИК: Изборите започнаха нормално

Изборите за общински съветници и кметове започнаха нормално, в ЦИК нямат данни за неотворили изборни секции. Това съобщи пред журналист...

„Процентите се равняват на 1 488 509 избиратели. За сравнение с 2015 г. избирателността е сравнително еднаква - 25.71%”. Най-висока е активността в Макреш, Видинско - 49.88%. Най-ниска остава избирателната активност във Варна - 14.71%, уточни говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от агенция "Фокус".

Той обясни, че към момента са постъпили 106 жалби и сигнала. „63 са жалбите във връзка с организацията на изборите, 18 са сигналите свързани с нарушения на избирателни права - предоставяне бюлетини”, добави говорителят на ЦИК. По думите му с постъпили сигнали свързани с предизборна агитация. „Определени сайтове пускат информация за кандидати. Предполага се, че това са серия от репортажи от предходни дни, които се качват към момента”, посочи още той.

„Четири са исканията от главния прокурор за сваляне на имунитети на кандидат кметове и кандидати за общински съветници. Исканията са приети от ЦИК, която се произнесла с решение, според което е снет имунитета на тези кандидати. Органите на прокуратурите ще предприемат необходимкъе действия”, допълни Александър Андреев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители