Цветан Цветанов: Страната ни се движи в позитивна посока

2798
Цветан Цветанов: Страната ни се движи в позитивна посока
Снимка: БГНЕС

Хоризонтът на парламента е четиригодишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят диалог по всички теми. БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Ясни са приоритетите за българското председателство, хубаво е, че България успя да изведе сред водещите и темата за Западните Балканите. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. По думите му България може да бъде регионален лидер.

Темата "НДК" беше повдигната от БСП, ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК. БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство, заяви Цветан Цветанов.

Цветанов: Нормално е БСП да искат оставки

Това са политически атаки без абсолютно никакви аргументи. Така заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ...

Той поздрави външно министерство и всички, които имат отношение по предстоящото подписване на Договора за добросъседство с Македония. Това, по думите му, ще доведе до намаляване на напрежението в отношенията с югозападната ни съседка.

Не се водя от лични нападки, мога да ви уверя, че разговорите на чисто институционално ниво се водят в интерес на обществото. Личните неща са извън политиката, каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Управленската програма е готова, тя трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна.

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

Цветанов: Държавният дълг е намалял до около 25% от БВП

На 7 юли Министерството на финансите изплати външен дълг за близо 2 милиарда лева - точно 990.375 млн. евро (950 милиона евро главница ...

Страната ни се движи в позитивен план, каза Цветанов. С Обединените патриоти работим изключително добре, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари за коректността в отношенията с коалиционните партньори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика