Цветанов: 8 депутати от РБ са гласували за Манолова

6534
Цветанов: 8 депутати от РБ са гласували за Манолова
Снимка: БГНЕС

„Ние нямаме абсолютно никакви притеснения от провеждането на каквито и да било избори”.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Vevesti.bg в края на политическия сезон по повод искането на Протестна мрежа и предупрежденията на Радан Кънев във Фейсбук.

Кунева: Позицията на РБ е ясна, ние имаме наш кандидат за омбудсман

Позицията на Реформаторския блок е съвсем ясна, защото ние имаме кандидат за омбудсман, който подкрепихме – Константин Пенчев. То...

Цветанов подчерта, че в целия 25-годишен преход ГЕРБ е една от малкото системни партии. „Когато приключат едни избори, вече започваме да се готвим за новия изборен период, но ние винаги сме в готовност, защото динамиката в българският политически живот е непредсказуема. По всяко време трябва да си готов за избори и за поредните предизвикателства”, заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

„Мога да кажа, че темата за избора на омбудсман е болезнена за нашата парламентарна група, колегите изживяват изключително тежко този избор и са изцяло солидарни с обществените неодобрения, които се изразяват в социалните мрежи и от определени граждани”, признава Цветанов в интервюто

„За мен е по-важно, че в парламентарната група на ГЕРБ след вчерашното извънредно събиране няма депутат, който да е изразил подкрепа за номинацията на Мая Манолова. След вчерашното обсъждане мога да кажа, че колегите са гласували единодушно за Константин Пенчев”, твърди председателят на ПГ на ГЕРБ.

„От РБ единствените, за които съм убеден, че са гласували за Константин Пенчев, са Мартин Димитров и Петър Славов. Смятам, че всички останали са подкрепили Мая Манолова, съдейки по ведрата атмосфера в тяхното крило в парламента, когато тя ги поздравяваше персонално”, каза още Цветанов.

Ст. Иванов: Мая Манолова не може да бъде омбудсман

„Реформаторският блок” никога не е бил „за” чиста мажоритарна избирателна система, а гласуването беше задължите...

„Самата Манолова говори с категоричност и точност, че всъщност има 8 сигурни гласа от Реформаторския блок. Нека припомня, че през последните няколко месеца те гласуват от порядъка на 8 до 13 човека, не повече”, аргументира се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика