Цветанов: Службите ни работят с изключително голяма динамика

1750
Цветанов: Службите ни работят с изключително голяма динамика
Снимка: БГНЕС

Службите ни работят с изключително голяма динамика. Това каза председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Цветанов обясни, че по време на съвместното заседание на парламентарните комисии по контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и по вътрешна сигурност и обществен ред, заедно с шефовете на спецслужбите е била представена информация за обстановката в региона с бежанската криза.

България и Франция засилват сътрудничеството между службите по вътрешна сигурност

Пописването на съвместната ни декларация е доказателство за високото ниво на сътрудничество между службите на България и Франция. Сам...

„Всяка една от спецслужбите имаше информация, която трябваше да бъде представена пред народните представители. Заседанието беше закрито и част от информацията е класифицирана. В тази връзка можем само да обобщим, че според информацията, която ни беше предоставена виждаме, че нашие служби работят с изключително голяма динамика, обменят информация с нашите партньори със съседни държави, с държавите от ЕС. Обменът на информация дава възможност да се проследят връзки и да се предотвратят нови потенциални заплахи към държавите от ЕС”, заяви още Цветанов, като коментира, че са отправили като искане към спецслужбите в предстоящите седмици да направят изцяло правен анализ на законодателството дали има нужда за бърза промяна, която би облекчила тяхната работа. Цветанов коментира, че антитерористичният закон другата седмица ще влезе в МС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика