Дали и защо е свалена охраната на Местан, от НСО не могат да кажат

4997
Дали и защо е свалена охраната на Местан, от НСО не могат да кажат
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР, председателят на ДАНС и началникът на НСО участват в комисия, която решава дали да свали охраната на дадено лице.

Нейните решения обаче са класифицирана информация и поради тази причина службата не може да коментира твърденията на Лютви Местан, че е бил оставен без охрана след като е отказал сам да напусне лидерския пост в ДПС.

НСО: Има заплаха за живота на Лютви Местан

Заплаха за живота на Лютви Местан има - възникнала е по време на 42-то Народно събрание. Това съобщиха за bTV от Националната служба за...

Това става ясно от официална позиция на службата след днешната пресконференция на бившия партиен лидер. От НСО отбелязват, че според закона, по който работят, депутатите се ползват със закрила – а Местан е народен представител, информира bTV.

„Законът определя реда и обстоятелствата, при които може да бъде осигурена охрана и на лица извън изрично посочените в закона. Това става единствено в случаи, когато има сигнали за конкретна застрашеност.”, пишат още от службата, като подчертават, че всеки случай се разглежда индивидуално от комисията – както за назначаване, така и за снемане на охраната.

В края на съобщението се подчертава: „Нито един случай не е разглеждан и решаван от комисията извън общите правила и нито едно решение не е мотивирано от факти и обстоятелства, извън тези, които самият закон изисква”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика