X
 
 

ДБГ е против вдигането на максималните осигурителни прагове

658 1
photo of ДБГ е против вдигането на максималните осигурителни прагове
Снимка: БГНЕС
Ние сме твърдо против да се увеличат максималните осигурителни прагове от 2600 на 3000 лева. Това каза Димитър Делчев, председател на ДБГ, пред bTV.

Според него по този начин ще се вземе от тези, които са най-активни.

Работодателите обвиниха управляващите в тайни преговори за промените в осигуряването

Асоциацията на организациите на българските работодатели се противопостави остро на договорките между правителството и синдикатите тава...

„Това обикновено са айтитата, които вземат над 2600 лв. – да се вземе от тях, защото те са млади, активни, живеят добре в България и затова са решили да останат. Хайде да ги прогоним и тях”, посочи Делчев.

От ДБГ предлагат ДДС да се намали с 2%. По думите на Делчев това ще отговори на увеличаването на цените на природния газ, парното, тока и всички основни стоки. „Ако ДДС се намали от 20% на 18%, това ще върне 1 млрд. лева в джобовете на всички нас – и на бизнеса, и на хората”, изчисли Делчев.

„Ако хората не сменят модела на управление, накрая моделът на управление ще си смени хората”, подчерта още председателят на ДБГ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...