ДБГ поиска ново единение вдясно

1436
ДБГ поиска ново единение вдясно
Снимка: БГНЕС

В „новата“ ни история „старите“ лидери на десницата няколко пъти са проваляли общите цели заради егоизъм и тясно-партийни интереси. Последните парламентарни избори бяха „жълт картон“ за разделителите на демократичната общност. Дошло е времето да се загърби егоизма и да се проведе честен разговор за партньорството вдясно.

Това написа в личната си страница във Facebook Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) по повод новата година.

Лидерът на ДБГ призова Борисов да каже кои журналисти и политици са подслушвани

Призив към премиера Бойко Борисов относно темата с подслушванията отправи председателят на Движение България на гражданите Димитър Делч...

По думите му е време погледът да се вдигне от пъпа, "да се излезе от дребните егоцентрични схеми и негативната енергия вътре да се трансформира в позитивни резултати за България". "В обща кауза като тази да подредим държавата си справедливо, така че българите да искат да живеят, работят и отглеждат все повече деца в своята си родина, а не в чужда", пише още Делчев.

"Повишаване на жизнения стандарт, чрез подкрепа на предприемачите, сигурност за хората, иновации за по-добро образование са неща, които реформаторската общност може да постигне заедно, но започвайки с най-големия проблем – посевместната корупция и поставяйки спазването на правилата над всичко останало", набелязва приоритетите си Делчев.

Според него реформаторската общност в България е единственият резервоар за промяна в обществото ни. "За разлика от ГЕРБаджийската, социалистическата и псевдо-патриотичната общност, в реформаторската преобладават хора, които не са в политиката, за да забогатеят от нея. Има демократи, които са готови да отстояват принципи и ценности, дори и това да им коства личния комфорт", пише още той.

"Въпросът за лидера ще го има, но затова ми допада идеята за реформаторските общности за демокрация (РОД) – местните хора, които са най-близо до регионалните проблеми, сами да избират своя местен лидер и националното си ръководство – отдолу-нагоре. Формата на един бъдещ демократичен съюз трябва да се основава на справедливи правила и да зачита интересите на партньорите. Ако искаме да създадем нов модел на управление, то първо трябва да изоставим тарикатските игрички и да го приложим спрямо нас", категоричен е Делчев.

ДБГ: Обединението на "Да, България" и ДСБ обслужва ГЕРБ

Обединението на "Да, България" и ДСБ е грешка, която само ще раздели дясното, а подобен ход обслужва ГЕРБ и БСП. Това заяви председател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика