Депутат от ПП вярва на депутатите на ИТН, но не и на ръководството им

1221
Депутат от ПП вярва на депутатите на ИТН, но не и на ръководството им
Снимка: БГНЕС

Не съм присъствал на консултациите за съставяне на правителство, но би трябвало коалиционните ни партньори да ни подкрепят. Истината е, че много трудно в рамките на този парламент ще може да се създаде стабилно правителство. Ако бъдем подкрепени от над 121 депутати, ние ще направим опит да съставим правителство. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков пред БНТ. 

По думите му това, което излиза като извод от вчерашните разговори е, че в момента да се отиде на избори не е най-доброто нещо, което може да се случи на държавата. "Продължаваме промяната" ще направи обръщение към всеки един депутат по отделно, като днес ще се проведе среща с представители с "Има такъв народ". 

Депутат от "Промяната": Овладяването на здравния пункт на "Капитан Андреево" помогна на Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета

Овладяването на здравния пункт на "Капитан Андреево" е помогнало на това Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета. Това заяв...

Костурков е на мнение, че част от ръководството на ИТН е свързано със задкулисието, но познава хора от "Има такъв народ", които са дошли в парламента на база на принципите, идеите и възгледите на управляващите. Той вярва на тези депутати от ИТН, но не и на ръководството на партията. 

Депутатът от ПП изрази разочарование от поведението на президента Румен Радев в консултациите за ново правителство в рамките на настоящия парламент. Според него, Радев е действал некоректно - два часа след оставката на правителството и при обсъждания на актуализацията на бюджета в парламента да иска консултация с "Продължаваме промяната".

За изгонването на 70 руски дипломати от България, Костурков заяви, че няма как да навлезе в техническ подробности по темата, защото е разработка на службите - МВР, ГДБОП и ДАНС. Това са 70 служители на чужди посолства в София, които след разработки на службите са се занимавали с неприсъщи за тях дейности, изтъкна депутатът от "Продължаваме промяната". 

Ние нямаме нищо против Русия, но когато си обявен като вражеска държава и когато има явно нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения, това решение вчера изглежда логично, след разработката на службите, акцентира Костурков. 

Проф. Маринов: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?

"За пръв път, откакто е в сила Българската конституция и се провежда тази процедура, две парламентарни групи не отиват на консултации п...

Това, което той прочел е, че тези хора са имали други функции, месили са се в политически живот на страната. Със сигурност ще има реакции, очаква Костурков. Тази разработка на службите не е била от вчера, а е продължила няколко месеца.

Това, което препоръча Костурков на БСП е мотивите на службите да бъдат отзовани 70 руски дипломати от България. Тази случка няма да промени управлението ни, смята Росен Костурков, който постави добра оценка в работата на кабинета.

Още: Иван Хиновски за напускането си от ИТН: Импулсът за реформи в партията се претопи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика