Иван Хиновски за напускането си от ИТН: Импулсът за реформи в партията се претопи

4144
Иван Хиновски за напускането си от ИТН: Импулсът за реформи в партията се претопи
Снимка: БГНЕС

Никаква реакция, коментари и въпроси. Всеобщото мнение на всички чуждестранни специалисти е, че нашата програма беше най-модерна, но за голяма жалост настанаха едни процеси - всички автори на програмата бяха освободени. Това заяви енергийният експерт и поредният оттеглил се от "Има такъв народ" Иван Хиновски пред БНТ. 

Иван Хиновски няма предложения от друга партия, така че засега няма политически амбиции. Той няма предложение да стане част и от един евентуален служебен кабинет. Не искам повече да се омърсявам с хора, които не дават шанс на реформите. Тези хора не иска да се прави модернизация в отрасъла на икономиката. Голямата грешка на днешното ръководство на ИТН е, че не стабилизира прогнозата за цена на електроенергията, подчерта Хиновски. 

Иван Хиновски напуска "Има такъв народ"

Иван Хиновски обяви, че напуска партия „Има такъв народ“. Той беше народен представител в предишния парламент, а сега е ене...

Той не знае какво се случва в ИТН. Страхувам се, че този мотив и импулс за развитие, в който отидох в партията, впоследствие се оказа, че има други приоритети. Мотивът за реформи, за който ние прегърнахме идеята на ИТН изчезна и се претопи, изтъкна Иван Хиновски. 

"Мога да ви кажа страховити факти и обстоятелства и не искам да се ангажирам с жълтини", уточни Хиновски. Ние не направихме пет основни неща, които обещахме на нашите избиратели: ТЕЦ "Марица изток", АЕЦ "Козлодуй" и други. 

Изключително съжалявам, че за 6 месеца за импулса от промени нищо не се случи, изтъкна Хиновски и добави, че е говорил с много от ръководителите на ИТН. Преди няколко дни Хиновски се оплакал на Тошко Йорданов, че енергетиката не се развива добре и се пропускат се златни шансове да се стабилизира цената на електроенергията. Единственото, което му отговорил Йорданов са: "Ти говорил ли си с министър Александър Николов?".

Той посочи, че в Министерство на енергетиката не разбират и не са компетентни. Случайни лица се поставят на важни позиции, разкритикува Хиновски и допълни, че няма енергетици в ресорното министерство. 

Скокът в цената на парното няма да е с 300%, смятат експертите

Цените, които бяха предложени от топлофикационните дружества, са калкулирани на базата на фючърсните цени на природния газ до 1 юли 202...

20 законопроекта, които са условие за Плана за възстановяване и устойчивост не знаят как да ги подготвят и какво да направят. Ако не се вземат радикални мерки, ще върнем аванса, който сме взели по Плана за възстановяване и устойчивост. Ние разработихме законопроект за енергийните корпоративи и е изпратен в Министерство на енергетиката и е важно условие за стартиране на новата енергийна политика на производството, обясни Хиновски. 

Още: Иван Хиновски напуска "Има такъв народ"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика