Депутатите с по-малка коледна ваканция и куп заяждания между ГЕРБ и Тошко Йорданов

7035
Депутатите с по-малка коледна ваканция и куп заяждания между ГЕРБ и Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще имат съкратена коледна ваканция - само в периода 29.12 - 31.12.21 г. (това са официалните работни дни между коледните и новогодишните празници) плюс официалните празнични дати***. Това реши парламентът. Решението обаче дойде след куп вербални "красоти".

Предложени бяха два проекта за решение – да няма никаква коледна ваканция извън официалните празници или да има ваканция само в периода 29.12 – 31.12 декември. Първото предложение беше на "Има такъв народ" (ИТН), а второто – на "Продължаваме промяна" (ПП).

Според ИТН не трябвало да има никаква коледна ваканция извън официалните празници по Коледа и Нова година – защото и хората работели тогава. Освен това трябвало да се решават проблемите с цената на тока и водата, както и формирането на парламентарните комисии. "Събрали сме се тук да се трудим повече, отколкото да си почиваме", настоя Виктория Василева от ИТН. В отговор от ГЕРБ казаха, че като ИТН иска депутатите да са толкова равни на обикновените хора, защо отказа да подкрепи тяхното предложение за зелен сертификат в парламента.

Да не се окаже, че между 29-ти и 31-ви декември ще дойдем за 1 точка, попита Тома Биков от ГЕРБ. "Ако ще се събираме да анализираме, и аз вкъщи си правя анализи", иронизира Биков. Предложете смислен дневен ред, щом искате да работим в този период, настоя той.

Депутатите умуват дали да имат Коледна ваканция, колко и кога

Коледната ваканция на депутатите да бъде отменена или намалена. Това е обсъждано днес на председателския съвет в НС между ръководствата...

Винаги е било "трогателно гнусно" как парламентът да има дълги ваканции, отвърна председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Като ще се приобщавате към българския народ, 75% от него няма зелен сертификат, обясни Йорданов. "Вие не сте богове, пичове", добави той. Росица Киров от ГЕРБ му опонира, че не се чувства "пич" и че депутатите нямат право на отпуск и ваканциите са единствената им възможност за почивка, а народните представители това лято нямали лятна ваканция. "Ако на някой му е тежко, да си ходи вкъщи", каза ѝ Тошко Йорданов. Каква е връзката между Кирова и ИТН, ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Предлагам да не подкрепим и двата проекта. Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син с обяснение, че до 8 януари имало ред християнски празници. Колегата му Маноил Манев стигна по-далеч – ЕК вече говорела да отмени Коледа и в България "неолибералното управление" бързало да тръгне по този път.

Явор Божанков обобщи, че депутатите от ГЕРБ се държат като тролове – защото целенасочено бавят приемането на Правилника за дейността на Народното събрание и формирането на постоянни парламентарни комисии с процедури.

*** По принцип коледно-новогодишната ваканция на парламента е от Бъдни вечер до втората седмица на януари

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика