Депутатите с удължена изборна ваканция до 6 ноември, анкетната комисия за НАП с нов срок

2715
Депутатите с удължена изборна ваканция до 6 ноември, анкетната комисия за НАП с нов срок
Снимка: БГНЕС

За по-малко от два часа в сряда сутрин народните представители изчерпаха работата си и удължиха ваканцията си заради предстоящите балотажи за местна власт.

Минути преди 10 часа парламентарният звънец разпусна депутатите в почивка до 6 ноември, петък. Балотажът за местна власт в София и редица градове ще се състои на 3 ноември, неделя.

Италия пести пари, като намали броя на депутатите си

С повече от една трета ще бъде намален броя на депутатите в двете камари на парламента на Италия. Долната камара одобри намаляването на...

„За“ решението гласуваха 134 депутати, против бяха 8, въздържаха се четирима.

За близо два часа работа, Народното събрание успя да гласува прекратяването на пълномощията на двама народни представители. Депутат от 44-ото НС вече не е Лиляна Павлова от ГЕРБ, която става вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също вече няма да е народен представител. 166 народни представители гласуваха неговата оставка, като „за” бяха 149 депутати, против 9, а въздържали се - 8. Сидеров беше кандидат за кмет на София, но на първия тур на изборите получи едва 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота, с което отпадна от изборната битка за кметския стол в града.

След гласуването в пленарна зала, представители на "Атака" възразиха, тък като председателстващият заседанието Емил Христов не даде думата на Сидеров. На брифинг веднага след това Сидеров заяви, че напуска парламента заради чест и достойнство.

Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати, от "Атака" порицаха липсата на дебат

Народното събрание прекрати правомощията на Волен Сидеров като депутат. "За" оставката му гласуваха 149 народни представители, "против...

"Това е безпрецедентен случай, защото обикновено депутати, които са подавали оставка отсъстват от залата, както беше с предходния случай с Лиляна Павлова. Само че там сюжетът е друг. Тя напуска, за да отиде на добре платена позиция в международна банка. Аз напускам по причина чест и достойнство. Дадох дума. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент", коментира Сидеров.

В изборната нощ, той, заедно с представители на партията си и кандидат за районен кмет, опита да нахлуе в столичната зала "Арена Армеец" докато тече обработката на изборните книжа. Тогава Сидеров бе възпрепятстван от органите на реда. По закон по време на броене на бюлетините кандидати в изборната надпревара нямат право да присъстват.

За краткото си работно време в сряда, депутатите гласуваха и удължаване на срока на Временната анкетна комисия за НАП. Срокът бе удължен до 30 ноември.

За времето на работа на комисията до момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за защита на личните данни, представители на Държавна агенция „Електронно управление“ и Апелативната специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.

Комисията за теча от НАП призна, че е доникъде и си удължи срока

Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данн...

Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски съвети на други институции, за да се установи наличието на проблеми, свързани с ежедневната дейност, причинени от теча на данни на НАП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика