Депутатите ще гласуват втория вот на недоверие

30707
Депутатите ще гласуват втория вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Точно в 13.20 часа, на 17 октомври, депутатите ще гласуват втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, снесен от ГЕРБ, съобщи БГНЕС.

Това е втори вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ. Депутатите на Борисов го внесоха на 10 октомври и обявиха, че е "за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата". Първият вот, за провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране, бе отхвърлен на 2 октомври.

Още докато вървяха дебатите по този обаче стана ясно, че ГЕРБ се готви да внесе в Народното събрание в петък трети, най-вероятно на тема "култура". Ние сме издръжливи, по-скоро питам ГЕРБ докога ще издържи, така отговори премиерът Орешарски на брифинг в НС след приключване на дебата по вота на недоверие на въпрос на дали правителството ще издържи на "вотове до дупка".

"Превръщането на вота на недоверие към кабинета в парламентарно всекидневие, в парламентарен тривиалитет, означава смърт на вота на недоверие като най-силно оръжие на опозицията", каза лидерът на ДПС Лютви Местан. Вотът на недоверие е едно голямо парламентарно събитие, но аз вече казах, че той ще престане да бъде голямо парламентарно събитие в редакцията на ГЕРБ, добави Местан.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев коментира: "Парламентарната ви група е заложник на прищевките на един човек - всички сте заложници. Искам да припомня, защото е къса паметта на някои бивши министри. Как да се възприемат намеренията на един министър-председател, който 4 години почти изкара само с намерения и обещания. Лидерът на ГЕРБ си каза обаче, че ролята на опозицията е да пречи. Това правите от първия месец на този парламент".

Това е вторият вот на недоверие и представлява логично продължение на първия вот, каза от своя страна Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ, която представи мотивите на ГЕРБ за вота на недоверие към кабинета "Орешарски". Тя добави, че има провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделни региони на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика