Десният отбор оредява

24519
Десният отбор оредява
Снимка: БГНЕС

Вариантите за ново правителство се поизчистиха. Всички са на мнение, че правителството трябва да изкара 4 години. Те не приемат вариантите за избори "2 в 1" с президентския или местния вот. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведената днес лидерска среща в НС. 

По думите му единствената работеща формула е коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок. В момента дясното обединение обсъжда предложението на най-голямата партия в парламента и се очаква да бъде даден отговор до петък.

Странната оферта на Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе със странна оферта към партиите в парламента при откриването на 43-тото Народно събрание вчера. То...

Ако той е положителен, ще се върви към подписване на коалиционно споразумение. Накрая ще бъдат евентуално разпределени министерствата в бъдещото правителство.

Ако Реформаторите дадат положителен отговор, бъдещият кабинет ще разчита на плаващо мнозинство оп определени теми, обясни Борисов. Той допълни, че участвалите днес лидери на парламентарно представени партии са били категорични, че предсрочни избори през зимата ще са фатални за държавата.

В рамките на днешната среща, която е продължи около 2 часа, е било постигната договореност, че във вторник на лидерска среща ще бъде представян дневният ред на кабинета. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Той допълни, че лидерът на "БСП-Лява България" Михаил Миков е бил категоричен, че партията остава в опозиция.

От своя страна лидерът на ПП "Движение България на гражданите" Меглена Кунева обясни, че лидерите на всички партии, включително Михаил Миков, са се обединили около това, че трябва да се даде шанс на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и Реформаторите.

Борисов e председател на ПГ на ГЕРБ

Председател на парламентарната група на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, а Цветан Цветанов и Красимир Велчев са нейни заместник-председате...

Според едно от лицата на Реформаторския блок кратките цели на кабинета и правителството ще бъдат случая КТБ и актуализацията на бюджета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика