Димитров: Не искаме оставки, а корекции

12988
Димитров: Не искаме оставки, а корекции
Снимка: БГНЕС

Ние не искаме оставки. Имаме бележки за корекции в определени политики, които могат да бъдат направени между първо и второ четене в парламента. Това заяви пред bTV лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Хората не могат да преглътнат увеличението на пенсионната възраст, каза още той. И добави, че предложението на синдиката е за 2015 г. да има нулево нарастване на пенсионната възраст.

КНСБ поиска седем реформи от Народното събрание

Специална декларация до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и всички лидери на парламентарни групи ...

„Това поколение стана заложник на пенсионната униформа и понесе голямо натоварване. 14,4 месеца повече стаж искат за пенсиониране на жените. И това ако не е реформа. Дайте им глътка въздух на 15-20000 души", заяви той.

"Не издържа пенсионната реформа, защото не се плащат масово застраховки, реално върху това, което получаваме. Ние предложихме на тристранка да изработим малък пакет от спешни мерки на финансовия министър и на Калфин. Криминализирането иска само политическа воля. И това трябва да е скрепено с национално споразумение на всички партии", посочи Димитров.

Той отрече да имат разминавания с другия синдикат - КТ "Подкрепа".

„Не мисля, че в „Подкрепа" са доволни. Оценките ни по всички въпроси съвпадат. Очевидно колегите решиха, че имат малко време, за да се подготвят, а и нямат ресурси. Не сме в конфликт", подчерта Пламен Димитров.

КНСБ тръгва срещу бюджета: Няма да плащаме с нашите заплати

КНСБ организира Национален протестен шествие-митинг срещу готвения държавен бюджет за догодина под мотото: "Няма да плащаме чуждите гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика