Димитър Делчев: Г-н Кънев се опитва да цепи Блока

806
Димитър Делчев: Г-н Кънев се опитва да цепи Блока

Реформаторският блок (РБ) работи върху пътната си карта. Една от точките е издигането на единна кандидатура за президент. Първата важна стъпка е да се уточни на какви критерии трябва да отговаря президентът и след това да се определи съответната личност. Това каза пред БНР депутатът Димитър Делчев от "Движение България на гражданите" (ДБГ), част от РБ.

Той заяви, че се надява до края на този месец да има напредък в работната група по пътната карта. "Вярвам, че през юни ще има повече яснота кой ще е кандидатът", каза той. 

Реформаторите разделени и за Закона за МВР

Реформаторският блок за пореден път не може да излезе с единна позиция по важен за страната въпрос. Този път "ябълката на раздора" за р...

Кандидатурите за различни длъжности трябва да се обявяват по-рано, категоричен е политикът, който коментира и позицията на Радан Кънев, че РБ няма да излъчи единен кандидат.

"Господин Радан Кънев, с това, което прави – опитва се да цепи Блока, за пореден път той показва, че това, което не успее да овладее, което не успее да оглави, той го цепи", смята Делчев.

"С това си изказване той реално заявява: "Щом не искате да ме издигнете мен, аз няма да подкрепя никой друг кандидат за президент", което е, меко казано, тясно скроено политически. Всъщност Реформаторският блок може да направи нещо много повече от това да издигне някой от лидерите на Блока. Той може да открие гражданска фигура, която да бъде достатъчно отдалечена от петте партии в Блока и в същото време да има визията да бъде обединителна фигура", каза депутатът. 

Делчев е на мнение, че Народното събрание трябва да преразгледа промените в Изборния кодекс, които прие. "Те ограничават възможностите на българите зад граница да гласуват, а те гласуват все повече и повече. Над половината от гласувалите зад граница на последните избори са дали гласа си в страна, различна от Турция", допълни той. 

Лукарски: Г-н Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания

Г-н Радан Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания, които до този момент не намират реалистична почва в нашето политическо би...

"Това число щеше да се увеличава, ако бяхме запазили досегашния модел. И ние от началото, единно от РБ, настоявахме да се запази старото положение. За жалост, трябваше да се стигне до този компромис, но дори и той е неработещ", каза Димитър Делчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика