Джамбазки отказа да говори за служебен кабинет, Патриотите са против мажоритарен вот

2929
Джамбазки отказа да говори за служебен кабинет, Патриотите са против мажоритарен вот
Снимка: БГНЕС

Има решение на групата „Обединени патриоти” да говорят само водачите на НФСБ, ВМРО и „Атака”. Така евродепутатът Ангел Джамбазки отказа да коментира дали ако получат мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-тия парламент, от „Патриотичния фронт” ще го приемат и ще опитат да съставят кабинет. Той уточни, че „ако някога „Патриотите” се захванат с това”, ще е за да упражнят власт за реализиране на идеите си – например за закриване на бежански лагери и преместването на границата им.

Страх няма, но управлението е свързано с подкрепата на българските граждани, а тя е свързана с президентските избори. Не очакваме по-малка подкрепа за парламентарните избори, уточни Джамбазки пред Нова телевизия и посочи, че има сериозни разговори, а не бягане от отговорност по отношение във властта. От правителство има смисъл, ако има ясни цели и достатъчно мнозинство, подчерта евродепутатът. Той добави, че трябвало да се случи разговора за референдума и подчерта, че „Патриотите” са твърдо против мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство. Кой ще е представителят на „Столипиново”? Видяхте ли кой спечели първия тур на президентските избори в Кърджали – Пламен Орешарски. Там, където населението е притискано икономически и политически, мажоритарният вот се изкривява до назначаване на мажоритатен кандидат, подчерта Джамбазки.

Партията на Кунева е против мажоритарното гласуване и иска свикване на Велико народно събрание

Националният съвет на Движение "България на гражданите" е решил да не подкрепя въвеждането на мажоритарното гласуване и да се противопо...

Ангел Джамбазки посочи и, че леко се напряга, когато Мая Манолова внася някакво законово предложение, визирайки законопроекта ѝ за приемане на решенията от референдума на Слави Трифонов. Той напомни, че по времето на Георги Първанов е имало мажоритарни кандидати и попита дали някой ги помни.

Същевременно бившият кмет на София и бившият служебен премиер Стефан Софиянски видя възможност „Патриотичният фронт” да направи експертно правителство, начело с Красимир Каракачанов. Относно мажоритарният вот, Софиянски предложи връщане към Търновската конституция - да има шест области и избирани с мажоритарен вот областни управители, които да са със собствен бюджет. Една от тези области например да бъдела Мизия, каза Софиянски. Горе-долу населението във всяка област щяло да е 800-900 000 до 1 млн. души. Така цялото администриране на обществените процеси щяло да е в региона, а правителството определя само националните политики и да има до 10 министри.

Софиянски не коментира в коя област ще отиде в Кърджали, както и какво точно събира за общия държавен бюджет например София и какво - Кърджали.

Бежанската криза

Плевнелиев: Готов съм да помогна на всеки, за да има ново правителство без избори

Президентът Росен Плевнелиев обяви на среща с БСП, че народът не иска да има нови избори и попита дали е възможно сформирането на ново ...

Местните хора са готови да блокират АМ "Марица" – заради лъжата, че ще бъде затворен бежанският лагер в Харманли, коментира Ангел Джамбазки горещата тема за бежанците. Той уточни, че се иска оставката на директора на ДАБ Петя Първанова, използвайки епитета „тази”. Джамбазки обясни, че „със заболяванията, които носят” било напълно необяснимо как се позволява бежанците да се разхождат свободно, с болести, които били резултат от лоша хигиена, по думите на евродепутата, който сам си призна, че имал нулеви познания по здравната тема. Зам.-председателят на ВМРО поиска центъра в Харманли да бъде преместен на границата, както било в Австрия.

Според Джамбазки в петък, 25 ноември, на ул. „Братя Миладинови” се оформял нов протест. Там се раздавали помощи за бежанци, а нямало обяснение от общината за какво става въпрос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика