Дончева иска задължителен образователен ценз за гласуване

13346
Дончева иска задължителен образователен ценз за гласуване
Снимка: БГНЕС

Ние сме създали този прецедент от едно повече от 15 години, ако нещо ни притеснява днес може да го променим. Но да ги обвиняваме хората, че поддържат едно поведение, което и  хората толерират, няма смисъл. Подкрепям кметове, които стават за кметове.

Така Татяна Дончева коментира пред bTV случая с кмета на Ботевград, който вчера бе принудително отведен за обяснения в прокуратурата.

Татяна Дончева: Има нужда от смяна на генерациите

"Движение 21" няма да прави коалиции с никого на местните избори и ще се яви със самостоятелни листи за съветници, обяви в интервю за ...

Дончева добави и, че Законът за обществени поръчки не е най-доброто правно съчинение, "той се променя на всеки три месеца и опитните кметове знаят тънките му страни."

На въпрос за очакваното решението на ВКС по делото Цветанов Татяна Дончева предположи, че то "няма да влезе в историята" и допълни: "Да не би сега да го откривате, че проблемът на българската съдебна система е, че няма върховенство на закона."

Проблемите с ромите Дончева коментира така:

"Ние имаме проблем с ромския етнос, той той е отдавна и се задълбочава. Ние трябва да решим, понеже сме повече и предполага се по-умни, заедно ли ще живеем, ако няма да живеем – да ги изгоним, да ги изпарим във въздуха, не зная, но ако ще – трябва да видим какво изисква нашето съвместно съжителство."

Дончева призова: Не тласкайте съда към кампанийност

Демонстративното показване на свръхсъстояние за период, в който ти си бил управникът на града, не е здравословно. Това не се харесва. Т...

Според нея ромите трябва да бъдат вкарани в училищата включително с принуда на държавата, както и да има задължителен образователен ценз за гласуване: "Не може неграмотни роми да бъдат лашкани  като бригадирски колички по избори", добави още Дончева.

Относно работата на вътрешния министър лидерът на Движение 21 каза: "Аз не съм супервайзер на Бъчварова, тя има свой стил на управление."

Във връзка с бавното разследване на случая с убитото в Борисовата градина в София момче Дончева заяви, че "професионалният капацитет на МВР е проблематичен, поради  текучество на кадри, липса на стабилност и целенасочени усилия за професионална квалификация."

 

И ВМРО поиска извънредна сесия на СОС за сигурността

Общинският съветник на ВМРО – Българско национално движение в София Димитър Антов внесе искане до председателя на Столичния общин...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика