ДПС спечели балотажа в Сърница

16083
ДПС спечели балотажа в Сърница
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ДПС Неби Бозов печели изборите за кмет в община Сърница с преднина от 568 гласа. Това съобщи Аки Пехлеван, председател на Общинска избирателна комисия, пред "Фокус".

"Гласували за Неби Бозов са 1867, а за канидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов 1299. Това е по неофициална информация, защото протоколите не са предоставени в Информационно обслужване, но съществена разлика няма да има", обясни Пехлеван.

Неочаквано висока избирателна активност на балотажа в Сърница - 76.6% са гласували за кмет на най-новата община у нас. Кметът ще управлява 6 месеца, до редовните местни избори през есента. Един срещу друг се изправиха кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на града Мустафа Аликанов и кандидатът на ДПС Неби Бозов, който поведе с 350 гласа на първи тур. Тогава трети остана кандидатът на реформаторите и днес подкрепи Аликанов.

Най-висока избирателна активност - 83%, е регистрирана в една от секциите в Сърница и в с. Побит камък. Най-малко избиратели са отишли до урната в с. Медени поляни,
където активността е 68 на сто.

По-рано днес се чуха сигнали за купуване на гласове. "Раздавали са някъде снощи, до 100 лева", каза жител на Сърница, цитиран от БНР. От централната джамия отрекоха имами да са извършвали политическа пропаганда.

В Сърница се провежда балотаж на изборите за кмет

В Сърница се провежда балотаж за избор на кмет на общината, предаде "Фокус". 4256 гласоподаватели ще избират между кандидата на ГЕРБ М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика