ДСБ в атака: Борисов показа мускули на слабите, унижава като през 90-те

3715

Дали ще има предсрочни парламентарни избори не е наш проблем. Бойко Борисов каза, че ако загуби президентските избори, ще има предсрочен вот. Дали да му се вярва на Борисов, е друг въпрос. Нашата позиция отпреди две години още е ясна – този парламент не може да изкара четири години. Реформи се правиха точно една година. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, отговаряйки на въпрос иска ли ДСБ предсрочни избори.

Най-големият грях на Реформаторския блок е, че още през изборната нощ през 2014 година сдаде програмата си „на база много силни резултати и много слаби резултати на ГЕРБ”. Всичко рухна след онзи лаф с трика, уточни Кънев пред Нова телевизия, припомняйки думите на икономическия министър и лидер на СДС Борислав Лукарски, че Реформаторите в предизборната парламентарна кампания говорили против ГЕРБ само за да наберат гласове.

ЦИК реши - не повече от 35 секции в чужбина

На нито едно място зад българската граница няма да бъдат открити над 35 секции. Това става ясно след решение № 3785-ПВР/НР на Централна...

Задача номер едно е да направим така, че българите да не бягат на Запад. Трябва да се направи невъзможното да има съдебна реформа и да се предотврати опасността партия и държава да станат едно. Борисов има неприкрито желание партия и държава да станат едно – ясно е от грозните му заплахи от петък (14 октомври), стана ясно от думите на Кънев. Не може в пристъп на паника премиерът да тропа по масата и да се кара на партньорска партия, защото вижда, че Реформаторският блок прави силна кампания. Аз ли съм виновен, Кунева ли е виновна, Лукарски ли е виновен, че беше гласувана поправката за максимум 35 секции в чужбина, попита риторично Кънев. Във Великобритания има повече заявления от Турция – не искам да слушам „патриотичните глупости” на Каракачанов. На 200 000 българи Борисов им забрани да гласуват. В Турция има заявления за 38 секции, във Великобритания – за 51 секции, посочи Кънев.

По думите на Радан Кънев шансът за оцеляване на Реформаторския блок е бил в две стъпки. Първата стъпка е силна обща кандидатура за президент. Такава е тази на Трайчо Трайков, който може да казва „не”. Следващата стъпка е консолидацията на Реформаторския блок – една програма, един лидер. Сега Борисов вика „тези хора” и ги мъмри като шеф, а не им е шеф. Сега обаче няма един лидер, един човек, който да е гръб и да каже на Борисов „абе, Бай Х*й, това да не са ти 90-те години”. Но лидерите в Реформаторския блок искаха „да си управляват партийките”, добави Радан Кънев.

Радан Кънев обяви и, че имало консултации за общ независим кандидат в дясното пространство през август тази година, но Бойко Борисов „беше смачкан от линията на Цветан Цветанов”. Борисов се показа като слаб лидер – хем иска цялата власт, хем не може да я упражнява. ГЕРБ вижда как се задава загубата на президентските избори и търси вината в друг, е мнението на лидера на ДСБ. Тези избори са кой ще бие Цецка - който излезе на балотажа срещу нея, той ще я бие, каза Кънев. Той даде прогноза, че може ГЕРБ и БСП "да се прегърнат".

Борисов показа мускули на слабите. Много унизителна е тази острия с министрите на РБ. Скандалът стана заради парламентарната ваканция, нещо безпрецедентно в 25-годишната демократична история на България. Това заяви ген. Атанас Атанасов пред bTV.

Трайков: Най-тежкият ни проблем е съдебната система

Системата на правосъдието е най-важният проблем на страната, в съда няма никаква гаранция, че ще получиш правосъдие. Това смята кандида...

По думите му „това е било един договорен мач. Излизаме във ваканция, защото нещо не ни върви в предизборната кампания. Съгласно Конституцията НС може да бъде свикано от председателя си, от министър-председателя – има изключително важни точки. Това е редовният ход на Борисов – пробва дали някакъв ход ще мине и ако се надигне някаква вълна излиза целият бял. Какво са му виновни министрите като те неса в Народното събрание.“

От една година ДСБ и РБ не е едно и също нещо и това е известно на всички, каза още Атанасов.

РБ направиха така, че да имат Трайчо Трайков за свой кандидат президент и това е камъчето в обувката и затова са всичките тези действия. Следете как се държим какво поведение имаме и как гласуваме. Независимо от натиска на Борисов и ГЕРБ, ние успяхме да обединим избирателите на РБ за общо кандидатура на тези избори. А министрите да си правят сметка къде застават. Тези министри се превърнаха в наемници и в заложници на Блока, с които се опитват да ни шантажират, допълни той.

На въпрос кого представлява Петър Москов като здравен министър, ген. Атанасов отговори: „Не зная дали е член на ДСБ. Москов е министър на Бойко Борисов, когато отказа да последва решението на партията. Не ми е удобно да говоря за него, защото не искам да го обиждам. Москов не е част от нашата общност". А Радан Кънев каза: "ДСБ няма министри в това правителство".

Борисов към министрите от РБ: Вторник ще е ден разделен

С много остър тон премиерът Бойко Борисов съобщи на министрите от Реформаторския блок, че вторник (18 октомври) ще бъде "ден разделен"....

Борисов има този дар божи на народен артист. Той видя пропастта, към която са тръгнали с тази три дни умува и накрая дойде да спаси парламентарната си група. Премиерът и министрите отказват да спазват закона, искаш обикновените хора да спазват правилата, а министрите не спазват законите, категоричен бе ген. Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика