Екипът на Иванчева към президента: Това е политическа репресия

3870
Екипът на Иванчева към президента: Това е политическа репресия
Снимка: Facebook

Бившият пиар на отстранената кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева Петър Кърджилов изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, в което го призовава към реакция срещу политическата репресия срещу бившата му началничка и заместник-кмета Биляна Петрова.

Според него двете жени са набедени във вземане на подкуп от Специализираната прокуратура с главно действащо лице Иван Гешев и КПКОНПИ, с главно действащо лице Пламен Георгиев. Кърджилов пише за тях, че "са СЪУЧАСТНИЦИ в ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА".

В писмото си той твърди още, че вътре в ареста на Специализирания съд, двете жени – госпожа Иванчева и госпожа Петрова, са подложени на физическо и психическо насилие.

"Вие заявихте, че авторитаризмът не е бъдещето на България и обещахте да вложите Вашите сили като президент в отстояването на българската демокрация. Всичко това, което казахте във Вашата реч се съдържа в казуса на г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Този казус е олицетворение на мрачния път на страната ни към обикновен авторитаризъм, дори бих казал към обикновен фашизъм. Това е случаят на най-брутално и опасно потъпкване на демократичните, гражданските и общочовешките ценности след промените в България", пише още Кърджилов до президента.

Публикуваме пълния текст на писмото му:

Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас с този призив като към единствената държавна институция, в която все още виждам знаци за реално съхранение на демократичните ценности, за отстояване не политическия морал и човешко достойнство.

Вече близо пет месеца български държавни институции подлагат на чудовищна политическа репресия българските гражданки и политически представители - Десислава Иванчева и Биляна Петрова, кмет и заместник кмет на столичния район „Младост”.

Насилието срещу тях започна с демонстративен, брутален, зрелищен и в нарушение на техните граждански и човешки права, 12-часов арест на натоварено столично кръстовище.

Невижданата от времето на социализма политическа репресия продължи с активна, очерняща кампания срещу двете жени, в силно зависимите български медии, от страна на Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и лица със сериозни финансови интереси в застрояването на район „Младост”. Вътре в ареста на Специализирания съд, двете жени – госпожа Иванчева и госпожа Петрова, са подложени на физическо и психическо насилие. Не бяха показани пред обществото безспорни доказателства, уличаващи кмета и заместник-кмета на „Младост” в престъпленията, в които ги обвиняват – „искане и взимане на подкуп“, затова и неоправдана е най-тежката поискана мярка. Специализираната прокуратура манипулира документи и говори за реплики от СРС, каквито не съществуват в протоколите от СРС по делото.

В политическата репресия участват състави и на самия Специализиран съд със своите решения да държат двете жени в шумоизолираща клетка, да ги допуснат с белезници на заседания, да държат резервни защитници при присъствие на наети адвокати, да нарушават принципа за непосредственост, правото на защита и основното право за справедлив съдебен процес.

Фактите за всичко, изброено дотук са изложени в приложената протестна нота със заглавие „Протестна нота. Зов за помощ”, която изпращаме до всички европейски институции, организации за защита на правата на човека и посолствата.

АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ФАКТИ, НАЛИЧНИТЕ И ОТСЪСТВАЩИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, МЕТОДИТЕ НА РАБОТА И ПОВЕДЕНИЕТО НА ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, водят до извода, че Специализираната прокуратура с главно действащо лице Иван Гешев и КПКОНПИ, с главно действащо лице Пламен Георгиев, са СЪУЧАСТНИЦИ в ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, извършила срещу г-жа Иванчева и г-жа Петрова престъпление по набеждаване в „искане и взимане на подкуп“!

Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас като към български президент

В речта си на 3-ти септември Вие говорихте за пробивите в държавността, за системния проблем в държавата, за двата системни порока на днешна България: несправедливостта и корупцията, за управлението, което се реализира повече през телевизиите, отколкото през институциите. Вие заявихте, че авторитаризмът не е бъдещето на България и обещахте да вложите Вашите сили като президент в отстояването на българската демокрация. Всичко това, което казахте във Вашата реч се съдържа в казуса на г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Този казус е олицетворение на мрачния път на страната ни към обикновен авторитаризъм, дори бих казал към обикновен фашизъм. Това е случаят на най-брутално и опасно потъпкване на демократичните, гражданските и общочовешките ценности след промените в България!

Защо това е точно така?

ЗАЩОТО, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, Г-ЖА ИВАНЧЕВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕПАРТИЕН КМЕТ (никога преди да бъде избрана за кмет на район „Младост” тя не е била фризьорка, както се тиражираше, а - отличен мениджър на транспортна фирма с клиенти Посолството на Италия, отбора на ЦСКА, и на фирма за натурални продукти за коса).

Отложиха делото на Иванчева, тя се оплака от условията в ареста и обеща "новини"

Специализираният наказателен съд (СНС) отложи делото за разглеждане на изменение на мярка за неотклонение на отстранената от поста си к...

Госпожа Иванчева е избрана като човек и представител на хората, отстояващи своята гражданска позиция – спиране на презастрояването на междублоковите зелени площи в „Младост”.

По време на мандата си г-жа Иванчева, заедно с г-жа Петрова, отложи застрояването на имоти с подозрителна реституция и опитваше да уговори преместването на проблемни строежи върху общински терени. За тези свои намерения тя не получи многократно исканата подкрепа от Столична община.

Госпожа Иванчева е и председател на Инициативния комитет „За Зелен Младост”, който води борба в съда срещу отхвърлянето от Столична община на поискания от хората референдум против презастрояването в „Младост”. 

С политическата поръчка по набеждаване за подкуп и последвалата политическа репресия срещу Иванчева и Петрова е очевидно, че управляващите имат за цел не само да угодят на обвързаните с тях икономически кръгове с интереси в строителството за стотици милиони лева, но тази политическа поръчка и репресии целят да подкопаят волята на гражданите в България за непартийно гражданско самоуправление, за пряка демокрация и осъществяване на зелени политики. Именно затова, господин Президент, нито една парламентарно представена партия, включително издигналата Вашата кандидатура за Президент, не се обяви публично и категорично срещу несправедливата политическа репресия и насилие. Очевидно партиите се страхуват от реализирането на идеята гражданите да се управляват сами. Страхуват се, защото така те губят своята клиентела.

Уважаеми господин Президент,

Иванчева сменила искания подкуп с двойно по-голям само за три дни

Подкупът, който Десислава Иванчева е поискала от бизнесмена Александър Ваклин, се е увеличил двойно само за три дни - от 250 000 на 500...

Обръщам се към Вас не само като към български Президент, но като към български гражданин, воин, генерал, авиатор и мъж на честта. Призовавам Ви като такъв:

1. Да се запознаете лично с всички подробности по казуса;

2. Да заявите Вашата публична позиция пред обществото;

3. Да ангажирате юристи от Вашата администрация, които да разгледат произвола в досъдебното производство и отблизо да проследят съдебното производство срещу г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова, което започва днес 07.09.2018 г.

Така ще докажете с действия, че изреченото от Вас на 3-ти септември не са само думи.

Десислава Иванчева и нейната заместничка влизат в съда

В Специализирания наказателен съд е внесен обвинителният акт срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, заместни...

Ваш дълг е да помогнете на тези жени, избрани за управляващи от десетки хиляди български граждани и защитавали гражданските им интереси според Член 55 от Конституцията на Република България!

Ваш дълг е да помогнете на един кмет и заместник кмет, които защитават гражданските интереси на избирателите си, и които бяха зрелищно набедени в престъпление, което не са извършили!

Господин Президент, Ваш дълг е да изискате справедливост и да спрете бруталната политическа репресия, на която са подложени единствения непартиен кмет на София, заместничката ѝ, и семействата им!

Този случай е срамно петно за името на демократична България!

Позорен прецедент за най-новата ни история!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика