ЕС ни отпуска над 62 млн. евро за плащания по Натура 2000

5150
ЕС ни отпуска над 62 млн. евро за плащания по Натура 2000
Снимка: Getty Images / Guliver

Повече от 62 млн. евро отпуска ЕС за плащания по Натура 2000 по линия на Програмата за развитие на селските райони до 2020 г.

„От тази година стартира отново мярката по Натура 2000, именно мярка 12 „Плащане по Натура 2000 рамковата директива за водите”, като се прилага подмярка 12.1 „Компенсаторни плащания за земеделски площи в Натура 2000. Както в стария програмен период, така и в новия 2014-2020 мярката се прилага година за година”, коментира експертът в дирекция „Развитие на селските райони” Лилия Емилова.

Туристическият бранш ще обсъжда устойчивото развитие на сектора

Да се превърне България в предпочитана дестинация за туризъм, като се повиши качеството на услугите. Да се гарантира опазването на прир...

„Обхватът на подмярката включва всички земеделски земи, които попадат в обхвата на защитените зони по Натура 2000. Важно е да има издадени заповеди за обявяването им, в които са разписани конкретни режими, ограничения, забрани за земеделски дейности. Със заповед на министъра на околната среда и водите са обявени 119 защитени зони по директивата за опазване на дивите птици. По този начин подпомагането се предоставя под формата на годишни плащания на хектар земеделска площ, като се компенсират именно тези наложени режими и ограничения в заповедите за обявяване на съответната зона по Натура 2000”, заяви още Емилова пред Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика