Френският посланик: Национализмът само ще попречи на Европа

16419
Френският посланик: Национализмът само ще попречи на Европа
Снимка: БГНЕС

"Има хора и партии в Европа, които смятат, че ако сме сами – французи, българи, хървати и др., ще бъде по-полезно за нашите страни, ще можем да постигнем всичко за себе си, без да се грижим за другите, за нашите съседи. Според мен това е не само погрешно, то е глупост", това заяви френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, който от петък на двудневна визита в Града на липите, предаде Стандарт нюз.

Той подчерта, че ЕС е един клуб, едно голямо семейство от 28 страни и по принцип решенията с консенсус се вземат трудно. Според него извън Евросъюза има много големи страни, които щели да стават все по-силни и европейските страни нямали друг избора освен да са обединени, за да имат по-голяма тежест и влияние в международни организации като ООН, Световната търговска организация и др.

Голямо крайнодясно обединение за изборите за Европейския парламент

Шест политически партии от крайната десница ще обединят силите си за изборите за Европейски парламент през май 2014 г. с надеждата да...

„Ако в новия Европарламент влязат много националистически партии и формират една голяма група със силно присъствие, ще бъде още трудно да вземаме общи решения", категоричен бе първият френски дипломат у нас. Той обаче се надява на предстоящите евроизбори избирателите да не правят тази грешка като дадат своето доверие на националистите, особено сега, когато не всички европейски страни са излезли от тежката икономическа криза.

Френският посланик посланик съобщи, че лидерът на „Атака" Волен Сидеров не се е извинил за арогантното си държане спрямо служителка на френското посолство в самолета за Варна и на варненското летище, но отказа да отговоря на въпроси за инцидента.

„Аз вече на три пъти говорих по телевизиите, за мен този инцидента между наша служителки и един човек е приключил", каза Ксавие дьо Кабан. За разлика от своя предшественик, той отказа да коментира и вътрешно-политическата обстановка в България, тъй като това се възприемало от много хора като намеса във вътрешните работи. „Ако мисля, че нещата у вас не са добри, мога да го кажа лично на самите хора", добави френският посланик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика