Георги Харизанов: Протестите имаха своите основания, но всичко ще се реши на изборите

1967
Георги Харизанов: Протестите имаха своите основания, но всичко ще се реши на изборите
Снимка: БГНЕС

Разместване на върха няма и е твърде рано да се говори за съдбата на ГЕРБ. Това показват всички последни социологически проучвания, където ГЕРБ е първа политическа сила. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ политическият анализатор Георги Харизанов.

"Не можем да говорим за изпускане на контрола от страна на управляващите. Можем да говорим за основателни критики, които те приемат и се опитват да отговорят и реагират. Никое управление не е съвършено, българското – също. В тази пандемия всички се учат в движение и най-важното е да има диалог, както и да се решават проблемите максимално бързо. Мисля, че правителството прави точно това", добави той.

Георги Харизанов: Локдаунът е ненужен, ако няма и масова ваксинация

"Ограничителните мерки са без алтернатива, докато започне ваксинацията и се предотвратят разпространяването на вируса и човешките жертв...

"Протестите също имаха своите основания, но всичко ще се реши на изборите. Там гражданите ще дадат своя отговор за ситуацията в страната. Ако доверието в правителството пада, то трябва да работи по-добре. Същото важи за парламент и прокуратура. Абсолютно не съм съгласен с твърдението, че има наплив на интерес към извънпарламентарните партии. Измамно е и твърдението, че управляващите печелят от слаба опозиция. Напротив, те могат да печелят от силна опозиция, която показва ясно и аргументирано проблемите. За съжаление в България имаме много слаба парламентарна и извънпарламентарна опозиция", категоричен бе Харизанов.

"Бойко Борисов ще заложи на нови лица и нови политики на предстоящите избори. Ясно е, че трябва рестарт и Бойко Борисов знае това много добре. Управляващите показаха такова желание за рестарт – проектът за нова Конституция. Той не събра нужните парламентарни гласове, но беше отговор на исканията на протестиращите. За мен също имаше недостатъци в проекта, но не съм съгласен, че е бил пълен провал. Относно критиките за корупцията съм убеден, че всички трябва да бъдем по-активни. Аз не мога да се сетя кога някой гражданин се е оплакал, че някой чиновник му е поискал нещо. Аз лично винаги сезирам органите, ако ми се случи нещо такова", разкри политическият анализатор.

"За мен записите с гласа на премиера са компромати. Това ясно се доказва и от прокуратурата, която обяви, че няма данни за престъпление. Темата за датата за изборите се използва отново за атака срещу управляващите, което не го разбирам. Според мен няма чак такова значение кога ще се проведат изборите. Да оставим ппрезидентът веднъж да реши нещо сам. Той вече обяви, че изборите ще са на 28 март и ако сега промени тази дата, ще трябва да обясни под чие давление е направил тази промяна. Напълно е възможен кабинет "Борисов 4". Възможен е и кабинет на ГЕРБ без Бойко Борисов като министър-председател. Никога не казвай никога. Още повече самият Борисов намекна, че това може да е последният му мандат като премиер", завърши Георги Харизанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

За половин година: Гвоздейков за втори път смени началника на НКЖИ

"Да знаете, че ще има забавяне": Премиерът предупреди за голям проблем за изборите на 9 юни

Стефан Тафров: Няма гаранции, че Путин няма да посегне и на страна членка на ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика