Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ и ДПС провалиха бюджетна комисия

05 декември 2023, 14:42 часа • 4351 прочитания

Представителите на ГЕРБ и ДПС решиха да не участват в заседанието на бюджетна комисия и провалиха кворума, което доведе до отмяна на заседанието. Комисията трябваше да разгледа измененията в данъчните закони на второ четене. 

Причината за отсъствието на ГЕРБ

По-късно от ГЕРБ обявиха, че докато управляващите не се разберат как се взимат решенията в сглобката ГЕРБ ще подкрепят само всичко, свързано с промените в Конституцията. Причината - освобождаването на директора на "Пирогов" Валентин Димитров. ОЩЕ: ГЕРБ оттегля подкрепата си към кабинета, докато няма механизъм за решенията в "сглобката" (ВИДЕО)

ДПС също бойкотираха комисията

„Нашите колеги също няма да участват в заседанието на комисията“, обяви председателят на комисията и депутат от ДПС Йордан Цонев. Той заяви, че е принуден да отмени заседанието, но не по негова вина. ОЩЕ: Данъчните законодателни мечти на Асен Василев отиват към крах

ПП-ДБ са спокойни за бюджета

„Очевидно има теми, които не са решени и които предизвикват допълнителни дебати, но те ще бъдат разрешени и бюджетът ще бъде приет преди края на годината. Хората трябва да бъдат спокойни“, коментира пред медиите липсата на кворум Мартин Димитров от ПП-ДБ. ОЩЕ: Борисов се чуди има ли смисъл ГЕРБ да подкрепя "паянтовата" сглобка (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес