ГЕРБ избира ново ръководство на конгрес

4717
ГЕРБ избира ново ръководство на конгрес
Снимка: БГНЕС

Започна отчетно-изборният конгрес на политическа партия ГЕРБ. Първа точка в дневния ред е избор на ново ръководство на политическата сила.

Всички мандати на управлението на ГЕРБ са изтекли. Ще се проведе избор на председател. Очаква се, според всички, да бъде преизбран Бойко Борисов. Ще има обаче малки промени в два органа - контролния и управителния, на политическа партия ГЕРБ. Това, което засега можем да кажем, че и в двата органа ще се появят нови лица. 

Борисов: Върна се комунистическият стил на управление (ВИДЕО)

Върна се комунистическият стил на управление, когато с устна заповед на министър се спира износът на зърно. Това коментира председателя...

На събранието присъстват близо 1100 партийци от цялата страна. Сред тях са евродепутати, депутати, кметове, общински съветници, а специален гост е председателят на групата на ЕНП в европарламента Манфред Вебер. Бойко Борисов пристигна половин час преди началото на събранието, шофирайки по традиция сам автомобила си.

98 567 са членовете на ГЕРБ към момента, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на отчет за развитието на партията от 2017 г. насам. Кметът обясни, че партията се е наложила като толерантна с представители от всички етноси и освен младежка и женска структура има и такава на старейшините, както и на предприемачите на ГЕРБ.

Над 1,1 млн. лв. дарения е раздала партията от 2017 до 2021 г. за хора в нужда. На църкви и джамии са дарени пък близо 20 хил. лв.

"ГЕРБ има истински лидер, който ще ни доведе до следваща победа. Периодът на опозиция ни даде най-ценното - време да се вгледаме в себе си, да се поправим, да стегнем редиците си и да станем по-силни", каза Живко Тодоров.

Бившия депутат Спас Гърневски открито заговори за нуждата партията да работи за предсрочни парламентарни избори до есента на тази година.

Волен Сидеров подхвана брутално Бойко Борисов във Фейсбук? (СНИМКА)

Фейсбук отдавна е голяма арена на тъмни страсти, но понякога дори закоравели потребители биват изненадани. Безспорно такъв случай има ...

"Трябва да сложим началото на края на президентската хунта! България в момента е на автопилот и върви със страшна сила към нов Жанвиденов апокалипсис", каза Гърневски.

"Социалната Св. Богородица", нарече той лидерката на БСП Корнелия Нинова. Нападна и премиера Кирил Петков за казуса с двойното му гражданство, когато бе служебен министър.

"ГЕРБ били корумпирани. Коя корупция се доказа? Кое се доказа? Имах наследници, които завъртяха тази мантра. Служебен министър дойде, поругавайки паметници на културата, а после той трябваше да пази паметниците на културата", каза бившия културен министър Вежди Рашидов, визирайки наследника си бившия служебен министър Велислав Минеков.

Обърна се и към премиера Кирил Петков, като посочи, че от ден първи говорел по медиите повече, отколкото журналистите:

"Абе аланкоолу, отивай да управляваш държавата! Целият народ е в криза!"

Танева: Властта създаде изключителен хаос на пазара на зърно

Властта създаде изключителен хаос на пазара на зърно. Липсата на чуваемост като основен проблем на управляващата коалиция. Това каза пр...

Скоро НСИ ще обяви инфлация от 15%, посочи пък бившия образователен министър Красимир Вълчев. Според него това ще елиминира ефекта от повишаваните в последните години учителски заплати.

Евродепутатът Андрей Новаков постави на дневен ред ситуацята, в която българския народ с се редили за олио.

"Днес световните лидери ги гледаме само по телевизора, а имаше дни, в които ги посрещахме в София, във Варна. Имаше времена, в които България договоаряше 60 млрд. лв., а днес усвояваме 0. Днес всяка вечер е актьорска вечер, но не е смешна".

 Защо е скъп токът, защото е скъп газа, обясни пък депутатът Делян Добрев. Като многократно обясни, че опозицията е предложила решения, за цените на тока и газа.

ОЩЕ: Няма нужда на смяна на лидерството в ГЕРБ

ГЕРБ възроди идеята за "карта на българина"

Парламентарната група ГЕРБ внася днес промени в Закона за личните документи, с които се предлага създаване на "карта на българина" за р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика