ГЕРБ поиска оставката на зам.-министъра на околната среда и водите

25013
ГЕРБ поиска оставката на зам.-министъра на околната среда и водите
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ иска оставката на заместник-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев (на снимката) и цялото политическо ръководство на МОСВ. Това каза на брифинг в парламента депутатът от партията Силвия Хубенова, предаде „Фокус”.

„Искаме незабавно освобождаване на Чавдар Георгиев от заемания от него пост. За една нощ цялата система на управление на околната среда и водите в страната беше обезглавена. Искаме оставка не само на Чавдар Георгиев, но и на цялото политическо ръководство на Министерство на околната среда и водите”, заяви Хубенова.

Природозащитници искат промяна на статута на директорите на регионалните звена на МОСВ

Законови промени заради назначението на новите директори на регионални звена на МОСВ поиска природозащитната организация „За да о...

Колегата й Станислав Иванов добави, че оставка трябва да хвърли целия кабинет. „Георгиев беше заместник-министърът, по чието време бяха спрени средствата по ОП „Околна среда”. Този човек е политически угоден, неексперт. Той трябва да си подаде оставката веднага”, каза депутатът.

Сред причините за искането вероятно е напрежението около ситуацията с парк „Странджа”. Припомняме, че той е застрашен, тъй като общ устройствен план позволява застрояването на крайбрежието на юг от Царево. Жалби по спорния документ бяха подали редица природозащитни организации, които отбелязват, че планът няма задължителната екооценка и заплашва страната ни с поне три наказателни дела от Брюксел. Планът беше създаден с дейното участие на архитект Калин Тихолов - първата номинация за министър на инвестиционното проектиране на кабинета Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика