ГЕРБ разчете, че БСП обмисля исторически вот на недоверие към собствения си кабинет

21174
ГЕРБ разчете, че БСП обмисля исторически вот на недоверие към собствения си кабинет
Снимка: БГНЕС

Ако следващата седмица мандатоносителят внесе вот на недоверие към собственото си правителство, това вече ще бъде върхът и ще остави трайна следа в световната история, не само в националната. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Възможностите за оставка са горе-долу две. Едната е подаване на оставка и гласуване в парламента, а другата е вот на недоверие. Ако сега от БСП обмислят да внесат вот на недоверие, да речем за цялостна политика на правителството, това ще бъде наистина поредната точка от серията комични случки и действия в последните седмици от това управление и на правителството, и на 42-то Народно събрание”, посочи Атанасова, цитирана от Фокус.

Миков: Гласуваме оставката на кабинета в сряда, ако Орешарски я подаде

Народното събрание ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена такава от премиера Пламен Орешарски. Това заяви пред журна...

„Само миналата седмица правителството се разграничи от своя министър на здравеопазването, като пусна съобщение до медиите, че Таня Андреева симулира дейност пред обществото. Вчера и днес станахме свидетели на нещо също толкова комично – мандатоносителят бламира собственото си правителство, като отхвърля предложението за актуализация на държавния бюджет”, допълни Десислава Атанасова.

По-рано председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви пред журналисти в парламента по отношение на това дали може да се отложи във времето оставката на правителството, че това ще бъде некоректно, с оглед постигнатото съгласие за провеждане на избори есента.

„Ние, от социалистическата партия, сме приели това и ще го отстояваме с всички възможни средства. Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива. Смятам, че всичко ще се развие както е обещано на гражданите”, допълни той, но заяви, че юридически е възможно да има забавяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика