X
 
 

Гешев с две заместнички

990 0
Гешев с две заместнички
Снимка: БГНЕС
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно назначи двама заместници на главния прокурор Иван Гешев, съобщи Нова тв.

Първото назначение е на Красимира Филипова. Досега тя работеше като редови прокурор във Върховната касационна прокуратура. Била е замeстник-министър на правосъдието по времето на Екатерина Захариева.

Гешев предложи заместниците си - Красимира Филипова, Пламена Апостолова и Десислава Пиронева

Главният прокурор Иван Гешев отправи предложение до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за назначаване на г-жа Красимира Алек...

Заместник на Гешев при Върховната административна прокуратура ще е Десислава Пиронева. Тя е едно от трите български предложения за европейски прокурор. Преди назначението на Пиронева кадровиците освободиха досегашния зам.-главен прокурор при ВАП Ася Петрова. Срещу назначението на Пиронева възразяват от БЗНС, с претекста, че тя е повдигнала обвинение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев. 

Третият заместник на Гешев ще е настоящият член на ВСС Пламена Апостолова. Тя днес подаде оставка, която по същество ще бъде разгледана утре от пленума на ВСС. Той ще трябва да я освободи, преди ВСС да я назначи за зам.-главен прокурор.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално