Гюнай Хюсмен: Доган е естественият лидер на ДПС

11352
Гюнай Хюсмен: Доган е естественият лидер на ДПС
Снимка: БГНЕС

„Ахмед Доган е естественият лидер и създател на ДПС и е нормално той да си управлява партията, а не чрез триумвират или този и онзи“. Така независимият депутат Гюнай Хюсмен коментира ситуацията в бившата си партия. Той бе изключен от ДПС преди малко повече от година заради използване на преференциален вот на последните парламентарни избори. На местните избори обаче той победи бившите си съпартийци в ключови за тях лудогорски общини – Исперих и Кубрат, издигайки свои кандидати чрез листата на партията на Илияна Раева „Обединена България“.

Подмяната или промяната в ДПС започна преди година, заяви независимият депутат Гюнай Хюсмен в родния си Исперих. Според него това е било закономерно и на политическия хоризонт предстоят още интересни и нови неща. За бившата си партия той говори едновременно с носталгия, но и с убеденост, че е неговата позиция е била правилната още преди година, предаде Дарик.

Експерт: В България има място за създаването на проислямистки политически проект

Досега в България не сме имали един сравнително силен политически проект, който да разцепи електората на ДПС. А сега може би и г-н Мест...

"Страхувам се, че има подмяна в абревиатурата, не означава същото, само абревиатурата остана, някои от българите са гастарбайтерите в ДПС, гастарбайтерът отива навън да заработи нещо и после се прибира в родината си. Лошото е, че ДПС наистина е сериозна партия и ако не беше започнал процес на подмяна или промяна, бъдещето ще покаже, от миналата година, със сигурност Исперих и Кубрат щяха да са на ДПС и с тия две общини щеше да е втора политическа сила.

Не мога да давам съвети на такава голяма фигура от българската политика, но естественото място на Доган е да управлява ДПС, каза още Хюсмен.

Той не даде категоричен отговор дали би се върнал в ДПС, ако бъде поканен от Доган.

"Аз показах, че и аз имам свои права, и електоратът има свои права, и с последните събития от местните избори се видя кой кой е и кой е бил прав и кой крив,

Николай Младенов: Няма какво ДПС да се оправдава с геополитика

Това, което ме притеснява в ситуацията, е че вътрешен конфликт като този в ДПС се оправдава с политиката на трети страни. В такива случ...

"Ако има нещо, което на мен ми тежи, е, че наистина не знам кой е създал партията - КГБ ли, ДС ли, Доган ли, други сили ли, но в тези две думи права и свободи имаше много смисъл и човещина и когато те загубят смисъл, се замисляш дали това е най-првилната позиция и отговорът ми е, ако ме поканят, първо както ме изгониха, така трябва да ме поканят. Към този момент никой не ме е канил, не се е обаждал, нито едната, нито другата страна", заяви той.

В парламента между мен и Ана Баракова има едно свободно място – припомни Хюсмен в отговор на въпрос дали сега на Местан няма да му се наложи да седне до него.

"Той къде ще сяда администрацията в парламента решава, между мен и Баракова има едно свободно място, но нека да видим след Нова година кой къде ще сяда, ще коментирам след Нова година", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика