Христо Иванов открехна вратата за съюз с "Нова република"

3702
Христо Иванов открехна вратата за съюз с "Нова република"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Отворен съм за разговор. Така председателят на ПП "Движение Да България" Христо Иванов коментира във Велико Търново отвореното писмо на лидера на БЗНС Николай Ненчев, изпратено до Радан Кънев, председател на "Нова Република", Христо Иванов и Гроздан Караджов, председател на УС на сдружение "Граждански съвет", в което призовава за "общ демократичен блок".

По обективни причини не мога да се включа, но съм отворен за такъв разговор другата седмица, с молба медийното му осветяване да не е преди съдържанието му, както вече се случи с едни други усилия, заяви Христо Иванов.

Кадиев изумен от бързото решение на съда за "Да, България"

Бившият депутат на БСП Георги Кадиев изрази недоумение във Facebook как така съдът толкова бързо регистрира партията на бившия правосъд...

Той припомни решението на Националния съвет на партията за самостоятелно явяване на "Да, България!" на изборите на 26 март - в името на търсене на "по-широка демократична общност, "а не поради лидерски амбиции".

На въпрос за възможно обединение вдясно, Христо Иванов коментира, че тези, които леят сълзи за обединение, е добре да си направят анализ, че не само разединението, но и обединението е било източник на доста разочарования за българските граждани.

"Поздравявам колегите от "Нова република" Мартин Димитров и Петър Славов, които обжалваха решението на ЦИК за машините за гласуване, атакуваха го, а ВАС се произнесе по единствения възможен начин. Те показаха какво могат да направят само двама народни представители - гледаме на тях като на политически приятели", заяви Иванов. Той призова да бъде свикан максимално бързо Гражданският борд за честни избори.

Христо Иванов обяви и, че на 15 февруари хората ще могат да се запознаят с предизборната програма на партията, която се готви от шест работни групи с помощта на широк кръг от експерти.

Софийският градски съд регистрира "Да, България" като политическа партия (ВИДЕО)

Буквално преди минути Софийският градски съд (СГС) взе решение да регистрира официално като партия "Да, България". Това е политическият...

Председателят на "Да, България!" се ангажира с разформироване на Националната служба за охрана в сегашния ѝ вид и пренасочване на освободените средства към подпомагане на талантливи български деца. Той обеща да върне в Изборния кодекс възможността да се избират кметове в населени места с над 100 души население. С промени, приети по времето на 43-ото НС, този праг беше четирикратно увеличен.

Като един от начините за справяне с корупцията, той посочи прецизните проверки за достъп до класифицирана информация. Христо Иванов даде пример със Съединените щати, където времето за проверка отнема 6 месеца, през което се проверяват кредитни карти, банкови сметки, депозити - както на проверявания, така и на семейството му, разпитват се много съседи и познати, проверява се и възможността да поддаде на корупционен натиск. Разрешението за достъп до класифицирана информация, получено от депутата от ДПС Делян Пеевски през юни 2013 г., за да оглави ДАНС, беше готово за 6 дни, заяви Христо Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Лидер с лидер се среща": "Величие" отказа среща с "дамите на Борисов"

И "Възраждане" отряза ГЕРБ, ще подкрепят кабинет само с техен мандат

ПП-ДБ отказа на ГЕРБ, няма да участва в преговори за правителство

Йотова: Всичко е в ръцете на ГЕРБ, надявам се на диалог

ГЕРБ-СДС покани партиите на преговори, ето графика

Първото заседание на новия парламент: Радев официално каза кога

Проф. Светослав Малинов: Мнозинството е оформено и ще е от три партии

От днес: Стартира новият политически сезон и разговорите за кабинет

Петър Курумбашев: Борисов трябва да реши дали ще направи компромис, или е твърде голям

Пламен Димитров: Правителство ще има, но дали ще е стабилно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика